Biologieconferentie op Hogeschool Leiden voor basisonderwijs

07/10/2009 12:41

NIBI

Maak dat de kat wijs - 6 november 2009

Biologieconferentie op Hogeschool Leiden voor leerkrachten basisonderwijs

De snelste vis, het gemeenste insect, het sterkste dier, hoe ontstaan die soorten eigenlijk? Wat is een fossiel en... komen dino's ooit weer terug? Op vrijdag 6 november krijgen leerkrachten uit het basisonderwijs antwoord op al deze vragen. Het NIBI (Nederlands Instituut voor Biologie) organiseert voor de tweede maal de biologieconferentie voor het basisonderwijs. De dag staat geheel in het teken van de evolutietheorie van Charles Darwin.

De conferentie is bedoeld voor leerkrachten uit het basisonderwijs. Tijdens deze dag kunnen zij hun kennis opfrissen en nieuwe, praktische en inhoudelijke ideeën opdoen voor hun natuurlessen. Er zijn workshops en lezingen met de titels: 'Fascinerende fossielen', 'Ontwerpen uit de natuur' en 'Ontdek hoe evolutie werkt'. Sprekers zijn onder andere: Jan van Hooff, emeritus hoogleraar gedragsbiologie en Bas Haring, filosoof en hoogleraar publiek begrip van wetenschap Universiteit Leiden.

De dag wordt afgesloten met een dinerbuffet en een lezing waarbij misvattingen over de evolutietheorie onder de loep worden genomen. De conferentie vindt plaats op Hogeschool Leiden aan de Zernikedreef. Voor aanmeldingen en meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.nibi.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nibi.nl