Geen crisis op de Hengelsport- en Visbotenbeurs te Utrecht

27/10/2009 11:18

DRT Organisatiebureau

Dinsdag, 27 oktober 2009

Van 6 t/m 8 november 2009 is het weer zover, dan wordt alweer de 8e editie van de Hengelsport- en Visbotenbeurs in de Veemarkthallen in Utrecht georganiseerd. Deze succesvolle beurs trok het afgelopen jaar maarliefst 13.500 bezoekers en is daarmee één van de grootste, maar zeker de gezelligste hengelsportbeurs van Europa!

De Hengelsport- en Visbotenbeurs wordt ook dit jaar weer een groot spektakel, met natuurlijk de allernieuwste producten en vele spectaculaire aanbiedingen. Op de beurs wordt een gevarieerd programma aangeboden met lezingen, demonstraties en de allernieuwste producten, op het gebied van witvissen, vliegvissen, karpervissen, snoeken, kunstaas etc.

Binnen de sport- en recreatievisserij is het maken van speciale visuitjes of visreizen nog steeds erg in opkomst. Op deze editie van de Hengelsport- en Visbotenbeurs wordt hier dan ook extra aandacht aan geschonken. Zowel binnenlandse als buitenlandse visrecreatie zal goed vertegenwoordigd zijn.

In Nederland hebben duizenden sportvissers al een eigen visboot(je). De niet-bezitters die de boot op hun wensenlijstje hebben staan, zijn niet te tellen. Een boot is de droom van elke visser, hij staat voor 'absolute vrijheid' en brengt de grote vissen en mooiste stekken dichterbij. Op de beurs staan boten vanaf 500,- euro tot wel 40.000,- euro. En zowel voor de zeevisserij als de zoetwatervisserij.

Primeur

Dit jaar heeft de Hengelsport- en Visbotenbeurs een primeur met de introductie van het Roofvisplaza. Op het Roofvisplaza staan gespecialiseerde stands die technieken en materialen presenteren op het gebied van roofvissen. Het roofvissen heeft zich de laatste jaren enorm verbreed met het gericht vissen op soorten als snoekbaars, baars en roofblei, elk met zijn eigen aanpak, techniek en materiaalkeuze. Het beursaanbod aan flitsend carbon, blinkende molenspoelen en veelkleurig kunstaas zal de roofvisliefhebber zeker aanspreken.

De hengelsport heeft zich de laatste jaren ontwikkeld naar een dynamische vorm van 'outdoorbeleving'. Uit onderzoeken van TNS/NIPO blijkt dat steeds meer kinderen het vissen als hobby ontdekken. Het afgelopen jaar steeg het aantal vissende jongeren zelfs tot boven een half miljoen. De Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht moedigt deze ontwikkeling graag aan, in samenwerking met Pure Fishing Nederland, worden daarom op de beurs dagelijks 200 splinternieuwe hengels weggegeven aan bezoekers onder de 16 jaar. Onder deze jeugdige vissers is het karpervissen erg populair. Binnen het karpervissen wordt ook gebruikt gemaakt van voerboten. In een speciale waterbak wordt een voerbotencompetitie georganiseerd waarmee jongeren deze technieken kunnen beoefenen.

Kortom, dé Hengelsport- en Visbotenbeurs biedt een dagje uit voor zowel de sport- en recreatievisser als voor het hele gezin!

Meer informatie over deze beurs kunt u vinden op onze website: www.hengelsportbeurzen.nl

Openingstijden:

Vrijdag t/m zondag, dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Locatie

Veemarkthallen, Sartreweg 1-3 te Utrecht

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.hengelsportbeurzen.nl/