Gemeente Harenkarspel


Inspirerende demonstraties en minimodeshow tijdens informatiemarkt

Een informatiemarkt voor chronisch zieken, mensen met een lichamelijke beperking en hun mantelzorgers in het Makado Centrum in Schagen illustreert de officiële start van de Landelijke Week voor Chronisch Zieken in de Noordkop. Op vrijdag 6 november kunnen mensen zich van 10.00 tot 16.00 uur laten informeren en adviseren over allerlei aspecten rond chronisch ziek zijn. Bijzonder aan deze dag zijn de demonstraties en optredens rond het thema Tijd voor Leven.

Met de organisatie van deze markt willen MEE Noordwest-Holland en de gemeenten Schagen, Anna Paulowna, Harenkarspel en Zijpe mensen met een beperking en hun mantelzorgers in de regio informeren en een ontspannende dag bezorgen. Naast de informatie die verkrijgbaar is, is er speciale aandacht voor de invulling van vrije tijd. Zo vinden mensen op het binnenplein van het Makado Centrum fotos en materialen gemaakt voor en door mensen met een beperking. En wordt op het centrale binnenplein een doorlopend programma aangeboden van sport- en vrije tijd activiteiten.Tijdens een demonstratie body pump en body balance laat Steady Fit een combinatie van plezier en beweging zien. Zivo Noord-Holland demonstreert zitvolleybal, maar ook kunnen bezoekers ervaren hoe leuk golfen kan zijn met een beperking. Er wordt uitleg gegeven over aangepast wandelen als sportactiviteit of mensen kunnen bewegen met de Nintendo WII.

Rond 14.00 uur is er op het centrale binnenplein een minimodeshow te zien. Mensen met en zonder chronische aandoening tonen hierin de nieuwste herfst- en wintermode, welke door de middenstand van het Makado Centrum beschikbaar wordt gesteld. Tenslotte sluit het trio Covers in Jeans de informatiemarkt muzikaal af.

Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600