Saxion Hogescholen
BR>

di 03 november 2009

Symposium over textiel bij Saxion

Op vrijdag 6 november van 13.30 tot 16.30 uur vindt er bij Saxion een symposium plaats over textiel onder de noemer `Textile on the move'.

Het symposium is een initiatief van Saxion, studentenvereniging EHTSV/Textores Magistrique (TEX) en Vereniging van Oud Enschedese Textilaten (VOET) en wordt gehouden ter ere van een aantal jubilea.

In het najaar van 2009 bestaat de Enschedese textielopleiding `de Maere' 150 jaar, studentenvereniging TEX 90 jaar en viert VOET haar 45^ste verjaardag. Om dit te vieren hebben de drie partijen elkaar opgezocht om een gezamenlijk symposium te organiseren voor alle geïnteresseerden in textiel.

Programma

Voor aanvang van het symposium vindt er een netwerklunch plaats en het programma start om 13.30 uur. De volgende deskundigen uit de textielbranche komen dan aan het woord; de heer ir. Loek de Vries, voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Ten Cate, gaat in op het onderwerp `Smart Textiles', de heer ir. Paul Nijhof van Wehkamp BV geeft een inleiding over Retail en de heer Harry Bruijniks van Euretco spreekt over het onderwerp marketing/branding in de textielbranche.

De onderwerpen hebben betrekking op innovatie, productontwikkeling, nieuwe technieken en uitdagende internationale marketingstrategieën. Doel van de bijeenkomst is om van gedachten te wisselen en kennis te delen.

Het symposium vindt plaats in het nieuwe `Epy Drost' gebouw van Saxion aan de Van Galenstraat in Enschede. Na de bijeenkomst is er voor alle aanwezigen gelegenheid om het nieuwe gebouw te bewonderen. Daarna organiseren VOET en TEX een samenzijn in het Grand Café van restaurant 10 in het Volkspark in Enschede.

Meer informatie over het symposium >>


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------