Gemeente Almere

Cheque van EUR5000- voor verkeersveiligheid rondom scholen

06-11-2009 | Start: 16:30 | Eind: 17:45 | Locatie: K.B.S Het Zonnewiel, Bongerdstraat 4, 1326 AB Almere-Stad

Wethouder Martine Visser ontvangt EUR5000- van verkeersveilige basisschool het Zonnewiel

Tijdens de Fancyfair van basisschool het Zonnewiel op vrijdag 6 november ontvangt wethouder Martine Visser (Onderwijs) een cheque uit handen van schooldirecteur Ton van den Brink van basisschool het Zonnewiel. De cheque van EUR5000,- moet worden besteed aan het nog verkeersveiliger maken van de omgeving rondom de school. De leerlingen hebben deze EUR5000,- zelf bij elkaar gesprokkeld door onder andere een sponsorloop te organiseren.

Het Zonnewiel in Almere Stad heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Zo is er veel aandacht voor verkeerseducatie en is er een groep enthousiaste verkeersouders. De school heeft ook actief meegedacht met de gemeente over verkeersveiligheidsmaatregelen rondom de school. Zo is er een drempel geplaatst bij de rotonde, zijn er nieuwe fietspaden aangelegd, is er een verbeterde toegang tot de speelplaats gemaakt en is er een nieuw hek rondom de groene speelplek bij de school geplaatst.

Wethouder Visser onthult bovendien een informatiebord waarop alle maatregelen die het gebied rondom de school verkeerveiliger moet maken staan aangegeven. Het laat goed zien dat wanneer school, ouders en gemeente samenwerken, er veel gewonnen kan worden op het gebied van verkeersveiligheid.