Gemeente Enschede

Internationele studenten geven voorstelling in Rijksmuseum

Internationale studenten uit verschillende delen van de wereld volgen deze week de workshop `Performance, Ritual en Reality' in Enschede. De workshop wordt georganiseerd door het College of Music and Drama uit Sudan, het Institute for Theatre Studies van de Universiteit van Amsterdam en Dutch Art Institute (DAI), een initiatief van ArtEZ Enschede. Vrijdag 6 november aanstaande laten de studenten het resultaat zien tijdens een voorstelling in het Rijksmuseum Twenthe.

Tijdens de 5-daagse workshop gaan de studenten aan de slag met dans, theater, beeldende kunst en performance. Zo verkennen zij de onderlinge raakvlakken die theater, rituelen en de realiteit met elkaar hebben. De Sudanese choreograaf Stephen Ochalla en de in Nederland gevestigde performance kunstenaar Monali Meher maken de studenten bewust van echte en ogenschijnlijke tegenstellingen in disciplines en hun culturele achtergronden.

PERFORMANCERR_group.jpg

Aan de workshops doen studenten uit de gehele wereld mee die hun opleiding volgen in Nederland. Ook zijn hiervoor jonge kunstenaars en theatermakers overgekomen uit Khartoum, een plaats in Sudan. De workshops vinden plaats op de Campus en in een woning die de DAI tot haar beschikking heeft aan de Blijdensteinlaan. Van hieruit is het voor de DAI mogelijk om culturele activiteiten te organiseren aan de Cultuurmijl Enschede. De workshops zijn een onderdeel van The Other Sudan Festival (www.artsafrica.org).

Vrijdagmiddag 6 november aanstaande presenteren de studenten het resultaat van de workshops in een dynamische voorstelling in het museumcafé van het Rijksmuseum Twenthe. De voorstelling duurt van 15.00-17.00 uur en is toegankelijk voor iedereen.

Geplaatst: 04 november 2009.

4 november 2009