Stadsdeel Amsterdam Centrum


Week van de Chronisch Zieken: gratis activiteiten

5 november 2009

Van vrijdag 6 november tot en met zaterdag 14 november 2009 is het de week van de Chronisch Zieken. Thema van deze week is: 'Tijd voor Leven'.

Activiteiten in Amsterdam
In deze week zetten organisaties in heel Nederland hun deuren open. In Amsterdam zijn er meer dan 40 sportorganisaties die (sport)activiteiten organiseren voor chronisch zieken. Je kunt in deze week kennis maken en meedoen met aangepaste sporten in Amsterdam. Alle activiteiten kun je vinden op www.chronischziek.nl

Doel van de week van de Chronisch Zieken
Eten met vrienden, naar een film gaan, lekker sporten Dat zijn allemaal dingen waar mensen van genieten. In je vrije tijd beleef je mooie momenten en laad je je accu op. Maar als je een chronische aandoening hebt, is genieten van je vrije tijd niet vanzelfsprekend. Toch zijn er voor mensen met een chronische aandoening veel mogelijkheden op volop te genieten. Deze mogelijkheden worden extra benadrukt in de week van de Chronisch Zieken.

Slotmanifestatie in Amsterdam
Op 14 november organiseert de diabetesvereniging Nederland, afdeling Amsterdam, de 'Slotmanifestatie week van de chronisch zieken' in sporthallen Zuid. Tussen 11:00 - 15:00 uur zijn er veel demonstraties van aangepaste sporten zoals gymnastiek, aerobic, line- en folkdancing, tai chi, rolstoeldansen, schermen, nordic walking en tafeltennis. Daarnaast zijn er gratis metingen, conditietesten en workshops. Ook kan er meer informatie gevonden worden op de informatiemarkt. En kunnen kinderen genieten van speciale kinderattracties. De toegang voor de slotmanifestatie is gratis! Meer informatie kunt u vinden op www.amsterdambeweegt.nl

Door wie wordt de week van de Chronisch Zieken georganiseerd? De week van de Chronisch Zieken is een gezamenlijk initiatief van landelijke organisaties van patiënten, mantelzorgers, (para)medici, verpleegkundigen, verzorgenden, onderzoekers, werkgevers, werknemers en arbeidsdeskundigen en -bemiddelaars. In Amsterdam is de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling verantwoordelijk voor het stimuleren van organisaties om mee te doen aan deze week. Ook subsidieert de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling de slotmanifestatie op 14 november in Sporthallen Zuid.