NCRV

Recht in de regio

Ruzie over de oprit in Mook

Vrijdag 6 november

19.25 uur, Nederland 2

In deze aflevering van het NCRV-programma Recht in de regio gaat mr. Frank Visser met medewerkers van het Juridisch Loket naar Mook om juridische voorlichting te geven. Mr. Visser luistert naar de problemen van verschillende personen. Hoe sterk staan de gedupeerden? Komen zij er uit met het advies van mr. Visser? Brandende kwesties die deze aflevering aan de orde komen zijn onder meer:

Oprit
Mevrouw Beukering deelt haar oprit al jaren met haar buurman. Maar sinds het overlijden van haar man, nemen de ergernissen toe. De buurman gebruikt zijn deel van de oprit als opslagplaats voor spullen van zijn bouwbedrijf en als werkplek.

Laswerkzaamheden

Meneer Mensah heeft een eigen lasbedrijf. Vorig jaar heeft hij laswerkzaamheden verricht bij een bedrijf. De eigenaar van het bedrijf betaalde meneer Mensah niet uit. Dit heeft ertoe geleid dat hij de laswerkzaamheden staakte. Hij heeft echter nog wel 17.000 euro tegoed.

Takschade

In juni vorig jaar reed meneer Verhoeven op een landweggetje waarbij hij bijna van de weg raakte toen een grote tak op zijn auto viel. Hij stelt gemeente en Staatsbosbeheer aansprakelijk voor de schade van 3.000 euro. Helaas geven zij aan dat ze niks aan het incident kunnen doen.

Deze en andere kwesties zijn te zien in deze aflevering van Recht in de regio.