Duitsland Instituut en de val van de Muur

05/11/2009 16:27

Duitsland Instituut Amsterdam

Amsterdam, 5 november 2009 - Het Duitsland Instituut besteedt aandacht aan het jubileum 20 jaar val van de Muur. Bijeenkomsten vinden plaats in de Melkweg, de OBA en het Persmuseum met Thomas Brussig, Bernard Bot en Annemieke Hendriks. In het speciaal door Duitslandweb.nl samengestelde dossier www.valvandemuur.nl zijn alle activiteiten rond het jubileum in Nederland en Duitsland te vinden, evenals interviews met onder meer spionagechef Markus Wolf en een webgids.

Het programma GO EAST! in het kader van het 'Die Wende festival' op 6 november richt zich in de middag op scholieren en in de avond op een algemeen publiek. Te gast zijn onder andere auteur Thomas Brussig en Andere Tijden-presentator Hans Goedkoop. Gasten kunnen kiezen uit lezingen, filmvertoningen en discussierondes en kunnen deelnemen aan een echte DDR-schoolles.

Op 9 november opent oud-minister van Buitenlandse Zaken Bernard Bot de tentoonstelling '20 jaar Val van de Muur' in de Openbare Bibliotheek. In dit programma treedt onder meer entertainer Sven Ratzke op.

In de avond op 9 november presenteert het Duitslandweb in het Persmuseum zijn geheel vernieuwde website bij de opening van de tentoonstelling '1989. Einde van een tijdperk' met als gasten journaliste en auteur Annemieke Hendriks en politiek tekenaar Berndt A. Skott.

Locaties en tijden:

GO EAST!, 6 november, 17.00-20.30 uur

Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam

20 jaar val van de Muur, 9 november, 17.00 uur

OBA, Oosterdokskade 143, 7e etage, Amsterdam

'1989, Einde van een tijdperk' en presentatie Duitslandweb

Persmuseum, Zeeburgkade 10, Amsterdam

Voor vragen en de aanmelding kunt u terecht bij het Duitsland Instituut Amsterdam, t.a.v. Annabelle Arntz, arntz@dia.uva.nl, 020-525 3684. De bijeenkomsten GO EAST! en de opening '20 jaar val van de Muur zijn uitverkocht en alleen nog voor de pers op aanmelding toegankelijk.





http://www.valvandemuur.nl