Gemeente Dantumadeel


Elfstedentocht tentoonstelling schaatsend geopend

Schaatsend over de gladde vloer van het gemeentehuis in Damwâld, opende de 78-jarige Marten Posthumus een tentoonstelling over de Elfstedentocht. De 'tocht der tochten' staat hierbij helemaal centraal in het kader van het eeuwfeest van De Friesche Elf Steden. Het materiaal voor deze tentoonstelling is afkomstig van Johannes van Kammen uit De Westereen.

Posthumus nam drie maal schaatsend deel aan de Elfstedentocht, zo ook tijdens de helletocht van 1963. Daarnaast legde Posthumus de Elfstedentocht per fiets en per boot af, volgens wethouder Siepie Hylkema was hij dan ook juiste persoon om deze tentoonstelling in Dantumadiel te openen.

De verzameling van Van Kammen kreeg in 1985 gestalte, toen hij voor een krantenartikel informatie zocht over de Elfstedentocht. Bijna 25 jaar later bestaat de collectie uit een hele serie stempelkaarten, spandoeken, flesjes Beerenburg, de nodige winterkledij en natuurlijk een flinke hoeveelheid elfstedenkruisjes.

Wie een tochtje wil maken over de tentoonstelling, is van harte welkom tijdens de openingsuren van het gemeentehuis in Damwâld. Opening

(Foto: Germ Westra)
Stempel

(Foto: Germ Westra)
Tentoonstelling

(Foto: Germ Westra)