EXIN presenteert vernieuwde op rolgebaseerde I-Tracks 06/11/2009 09:05

PR Newswire

UTRECHT, The Netherlands, November 6 /PRNewswire/ -- Twee weken geleden heeft EXIN tijdens een klantenbijeenkomst haar vernieuwde I-Tracks concept gepresenteerd. Met het nieuwe I-Tracks geeft EXIN gehoor aan de veranderingen in de markt en de behoefte aan rolgebaseerde certificering.

Het vernieuwde I-Tracks programma is eenvoudiger van opzet en legt meer de nadruk op het beheersbaar maken van de informatievoorziening, dan op de details van de informatietechnologie. EXIN speelt hiermee in op de groeiende behoefte aan opleidingen en certificeringen buiten de
automatiseringsafdelingen van bedrijven. EXIN beoogt met haar vernieuwde I-Tracks IT professionals verder te laten groeien in hun functie en mensen de kans te bieden om door werken en leren te combineren in en door te stromen. Dit doet EXIN door hun competenties, zowel kennis als vaardigheden, te toetsen.

I-Tracks op drie niveaus

Het vernieuwde I-Tracks programma bestaat uit drie delen: Foundation serie, Professional serie en Expert serie. De Foundation Serie zorgt voor verbreding van kennis en inzicht, de Professional serie bestaat uit Rolgebaseerde certificaten die zorgen voor specialisering in een bepaalde functie of rol, zoals voor de Functioneel Beheerder of de IT Project Manager. Deze rolgebaseerde certificering maakt gebruik van het Europese e-Competence Framework waarmee de competenties worden gedefinieerd die nodig zijn voor een bepaalde rol. De Expert certificaten vormen het hoogste niveau van het programma waar verbreding en verdieping gecombineerd wordt. Het Expert niveau, zoals IT Service Management, biedt bijvoorbeeld een goede voorbereiding om in te stromen in de hogere leergangen van een bachelor studie.

Onafhankelijk

EXIN is een onafhankelijk exameninstituut dat wereldwijd professionals de gelegenheid biedt certificaten te halen om te bewijzen dat ze weten waar ze het over hebben en hun rol in een organisatie kunnen vervullen. Dit doet EXIN met kwalificatieprogramma's zoals, zoals ITIL, IT Service Management volgens ISO/IEC 20000, Informatiebeveiliging volgens ISO/IEC 27000 en I-Tracks. EXIN werkt daarbij samen met partners zoals opleiders en uitgevers. Door de accreditatie van opleiders biedt EXIN bovendien een kwaliteitskeurmerk voor een goede voorbereiding op de examens.

Opleiders die door EXIN geaccrediteerd zijn worden door middel van klankbordgroepen actief betrokken bij de totstandkoming van het vernieuwde I-Tracks programma. Het nieuwe I-Tracks zal in 2010 gefaseerd geïmplementeerd worden en een bepaalde periode zullen het oude I-Tracks en het nieuwe I-Tracks naast elkaar bestaan.