Fokke & Sukke originelen te koop op Catawiki.nl

06/11/2009 09:38

Catawiki.nl

Vanaf vandaag worden op Catawiki (www.catawiki.nl) originele tekeningen van Fokke & Sukke te koop aangeboden. Geleidelijk zal tekenaar Jean-Marc van Tol zijn archief met honderden tekeningen aanbieden die zijn gemaakt voor onder andere NRC Handelsblad, NRC NEXT, De Wereld Draait Door en de VARA gids. Alle originelen zijn door de tekenaar gesigneerd. De shop van Fokke & Sukke is te bekijken op www.catawiki.nl/foksuk. Verwacht wordt dat de tekeningen veel cadeau worden gedaan tijdens de feestdagen. Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. Je kunt er gratis je verzameling bijhouden en verzamelobjecten kopen en verkopen.

"We krijgen regelmatig de vraag of de originele tekeningen van Fokke & Sukke ook te koop zijn. Vroeger moesten we meestal "nee" zeggen of was het een heel gedoe om aan de vraag te voldoen. Met behulp van Catawiki wordt het voor ons een stuk makkelijker om fans de kans te bieden om tóch een originele Fokke & Sukke aan de muur te hangen." zegt Jean-Marc van Tol.

Ook de tekeningen voor Fokke & Sukke ansichtkaarten, scheurkalenders en covers van stripboeken biedt Van Tol aan. Evenals originelen van zijn strip "Kort & Triest" in 7Days (KidsWeek) en Eppo stripblad.

Ook andere striptekenaars verkopen originelen op Catawiki, waaronder Jan Steeman (Noortje, Sjors & Sjimmie) en Pieter Hogenbirk (De Ruyer in Eppo stripblad). Catawiki biedt al een bijna complete stripcatalogus met circa 200.000 verschillende strips. De site wil ook een groot overzicht aan originele striptekeningen bieden die deels ook gekocht kunnen worden. Deze tekeningen zijn in de catalogus oproepbaar bij de betreffende auteurs en series.

Over Fokke & Sukke

Fokke & Sukke zijn sinds hun geboorte in december 1993 uitgegroeid tot de populairste cartoonreeks van Nederland. Dagelijks wordt hun kijk op de actualiteit gevolgd door miljoenen Nederlanders via onder andere De Wereld Draait Door en NRC Handelsblad. Eind november verschijnt 'Het afzien van 2009', de jaarlijkse bestseller met een terugblik op gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Over Catawiki

Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden. Ook kun je verzamelobjecten kopen en verkopen op basis van de centrale catalogus. Daardoor kun je verzamelobjecten snel aanbieden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Hiermee onderscheidt Catawiki zich van handelsplatformen als eBay en Marktplaats. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen. De Catawiki catalogus heeft voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date.

De site is eind november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn meer dan een half miljoen verzamelobjecten toegevoegd in 50 rubrieken. Zo staan vrijwel alle postzegels ooit in Europa uitgegeven op de site. Het aantal verkochte items neemt snel toe. Er worden al 120.000 strips te koop aangeboden, het grootste aanbod in Nederland. De naam Catawiki is een samentrekking van catalogus en wiki. Een wiki is een website waarop bezoekers zelf eenvoudig informatie kunnen toevoegen of aanpassen. De term wiki is bekend van Wikipedia, de online encyclopedie. Het komt uit het Hawaïaans en betekent 'snel, vlug'.





http://www.catawiki.nl/foksuk

http://www.catawiki.nl