Gemeente Elburg


Klankbordavond Jeugdbeleid 7 oktober jl.

Klankbordavond Jeugdbeleid

Op woensdag 7 oktober 2009 is door de Regiegroep Jeugdbeleid een Klankbordavond georganiseerd. De Klankbordgroep Jeugdbeleid bestaat uit een breed uit de samenleving samengestelde groep personen, al dan niet een lokale organisatie vertegenwoordigend, die op enigerlei wijze bij de jeugd van Elburg betrokken is.

De opdracht voor de Klankbordgroep is "gevraagd en ongevraagd informatie en adviezen verschaffen aan de Regiegroep Jeugdbeleid".

De opkomst op de klankbordavond was hoog. Zo'n 65 mensen uit diverse organisaties en disciplines waren aanwezig op de avond. De aanwezigen vertegenwoordigden organisaties variërend van de vrijwilligersorganisaties en verenigingen tot professionele hulpverleningsorganisaties en politici. Bijzonder was dat er deze avond ook een aantal jongeren aanwezig waren.

Na een algemene inleiding gingen de aanwezigen in workshops uiteen. De workshops hadden als thema: signalering en privacy, zorgstructuur op scholen, discriminatie en radicalisering en samenwerking Centrum voor Jeugd en Gezin. De workshops waren allen inspirerend en hebben input opgeleverd voor het Jeugdbeleid van de gemeente Elburg.

Een samenvatting van de inhoud van de workshops wordt opgenomen in de nieuwsbrief jeugdbeleid, die geplaatst zal worden op de website van de gemeente Elburg.