Provincie Flevoland

Uitreiking eerste Flevius Award

De uitreiking van de eerste Flevius Award voor toerisme in Flevoland komt er aan. Wie er de 20ste op Urk bij wil zijn, moet zich daarvoor opgeven.

Deze Flevius Parade is een feestelijke avond om de
toeristisch-recreatieve sector van Flevoland extra in het zonnetje te zetten. Op de Koningshof op Urk wordt voor het eerst de Flevius Award uitgereikt aan die persoon, onderneming, organisatie of dat samenwerkingsverband, die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het toeristisch product Flevoland. De
onderscheiding is een initatief van Flevolands gedeputeerde Andries Greiner waar de provincie zich achter geschaard heeft. Hij zal de Award dan ook uitreiken.

Parade

Een beeldende terugblik op het afgelopen toeristisch seizoen zal de aanwezigen tonen hoe mooi Flevoland is en wat er allemaal te doen en te beleven is. Met de 'Mythe van Flevius' laat Andries Greiner in vogelvlucht het belang van de toeristisch recreatieve sector zien. En tot slot van het officieel gedeelte maakt een jury onder leiding van Jos Vranken, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme, bekend wie de winnaar van de Flevius Award is geworden.

Kandidaten

In de race voor de Award zijn - in willekeurige volgorde - 25 kandidaten: Natuurlijk Schokland, Boathouse, Flevo Food
Festival, Brennels Buiten, FlevOnice, Willem Barentsz,
Wereldkeuken, Restaurant Sonoy, Flevoboulevard,
Tulpenfestival/bollenroute, Libelle Zomerweek, Brouwerij Praght, NK Marathonschaatsen, Vereniging van participanten Stadslandgoed de Kemphaan, Melbourne Race Aviodrome, OORD Festival, CampSpirit, Hans Dielissen, Uitbreiding Batavia Stad, Akkerdagen WK Sportvissen, Viva Lavandula, Nationale Oldtimerdag, Stichting Batavia Promotie en Locus Flevum.

Terwijl de band `Je Welste' speelt, heeft iedereen de gelegenheid de winnaars van de Flevius Award te ontmoeten en te feliciteren. Daarnaast kan er onder het genot van een hapje, drankje en een dansje met collega' s volop genetwerkt worden. De presentatie van de avond is in handen van tv-persoonlijkheid Lieke van Lexmond.

Aanmelding

Het is mogelijk de Flevius Parade bij te wonen. Aanmelden kan tot 10 november via de website www.fleviusaward.nl.
Behalve door de provincie Flevoland wordt de avond mogelijk gemaakt door NORT Flevoland en de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland en Toerisme Flevoland.