Politie Hollands Midden

Voorschoten - Verdachte van woninginbraak aangehouden

Voorschoten, 06-11-2009 o De politie heeft donderdagavond, 5 november, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Prins Bernhardlaan. De bewoonster kwam even na 18.30 uur thuis en zag plotseling een man in haar woning staan.

Deze ging er direct vandoor bij het zien van de vrouw. De politie heeft direct in de omgeving uitgekeken naar de man. Ter hoogte van de bushalte op de Prins Bernhardlaan werd de verdachte gezien. Op basis van het signalement werd hij aangehouden. Bij hem werden goederen aangetroffen die vermoedelijk uit de woning komen. De man heeft de inbraak bekend.

Extra surveillances De politie van Voorschoten ziet de laatste tijd een stijging van het aantal woninginbraken in haar gebied en heeft daarom extra personeel ingezet om vaker te surveilleren. Politieagenten surveilleren zowel met opvallende voertuigen en op de fiets, maar ook in burgerkleding om de woninginbraken terug te dringen. Veel inbraken vinden plaats in de avonduren (tussen 18.00 en 22.00 uur) waarbij de inbrekers vaak aan de achterzijde binnenkomen door inklimmen via het bovenlicht of een raam of deur openbreken. Over het algemeen worden er kleine goederen, zoals geld, laptops en sieraden, gestolen. Doordat de bewoonster direct 1-1-2 belde, een signalement van de inbreker gaf en de politie al in de omgeving surveilleerde kon de man snel worden aangehouden.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.