Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg Belgie

preventiecampagne over ongevallen in garagebedrijven

Lancering van de preventiecampagne over ongevallen in garagebedrijven

In garages wordt veelvuldig gebruik gemaakt van tal van machines, werktuigen en producten. De risicoâs zijn er legio en ongevallen zijn er geen zeldzaamheid. Vaak blijkt dat gepaste voorzorgsmaatregelen (goede praktijken) het risico van arbeidsongevallen aanzienlijk kunnen terugdringen en bijdragen aan een betere gezondheid van de werknemers.

Het Toezicht op het Welzijn op het Werk lanceert daarom van november 2009 tot januari 2010 een preventie- en controlecampagne om na te gaan hoe de sector van de garages de preventieregels in de dagelijkse praktijk heeft weten om te zetten.

Deze nationale campagne bestrijkt zowel de kleine garagebedrijven als de grote concessiehouders (wagens, vrachtwagens en autocars). De veiligheids- en gezondheidsmaatregelen zullen daarbij natuurlijk centraal staan in de activiteiten van de inspecteurs van het Toezicht op het Welzijn op het Werk.

Ter herinnering: deze campagne kadert in het Nationaal Strategisch Plan 2008-2012 dat opgesteld werd in toepassing van de Europese Strategie 2007-2012. Deze strategie heeft tot doel acties uit te bouwen om het aantal arbeidsongevallen met 25% terug te dringen en het aantal beroepsziekten substantieel te doen afnemen.

Bijkomende inlichtingen over deze campagne zijn verkrijgbaar bij de regionale directies van het Toezicht op het Welzijn op het Werk.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg -