Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.55 uur

Utrecht, 06-11-2009

Brand

UTRECHT Donderdagavond ontstond in een kelderbox aan de Hooft Graaflandstraat een brand. Niemand raakte gewond.

Rond 22.05 uur kreeg de politie en melding dat er brand was uitgebroken bij een flat aan de Hooft Graaflandstraat. Ter plaatse was er sprake van grote rookontwikkeling. De brandweer was bezig met het blussen van de brand en met ventilatoren de rook aan het verwijderen. Nadat alle rook verdwenen was, bleek uit eerste onderzoek dat de brand mogelijk is aangestoken.

Niemand raakte gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht Zuid, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Op de Breedstraat vond donderdagavond een beroving plaats, waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 52-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 20.55 uur in de omgeving van de Voorstraat ter hoogte van de Smalle Begijnestraat. Plotseling werd de man aangevallen, door vermoedelijk, drie personen. Het slachtoffer werd geschopt, geslagen en uiteindelijk beroofd van zijn portemonnee. De verdachten zijn hierna weggevlucht in de richting van de Vogelenbuurt.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen twee mannen aangehouden omdat zij een woninginbraak hadden gepleegd.

Omstreeks 09.55 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen waren overlopen door een bewoner van een huis aan de Zwanenvechtlaan. Ter plaatse bleek het volgende. Een bewoner trof omstreek 09.50 uur in zijn keuken twee mannen aan. De mannen hadden zich de toegang tot het huis via een keukenraam verschaft. De inbrekers schrokken van de bewoner en vluchtten weg in de richting van het Muiderslotplantsoen.

Uit onderzoek bleek dat de identiteit van de twee verdachten in de buurt bekend was. De politie kon niet veel later twee mannen, 18 en 19 jaar uit Zeist en Utrecht, in de omgeving aanhouden.

Verkeersagressie

UTRECHT De politie heeft op donderdag 5 november twee mannen aangehouden na een verkeersruzie. Daarbij raakte een 41-jarige man uit Almere gewond.

De twee mannen, een 26-jarige man uit Utrecht en een 28-jarige man uit Gorinchem, wilden rond 17.45 uur op de Graadt Van Roggenweg via de busbaan invoegen. Het was een erg drukke spits. De mannen kregen van het 41-jarige slachtoffer geen ruimte. Beide voertuigen raakten elkaar licht. Vervolgens voegden de mannen achter de Almeerder in en reden opzettelijk tegen zijn auto.

De verdachten stapten uit, waarbij één van hen het raam aan de bestuurderskant van de auto van het slachtoffer kapot sloeg. Deze kreeg glas in zijn oog en moest daarvoor naar het ziekenhuis. Beide verdachten zijn aangehouden en ingesloten.

Van tas beroofd

UTRECHT Een vrouw werd op donderdagavond 5 november van haar tas beroofd.

Rond 22.30 uur fietste een 25-jarige vrouw uit Zeist over de Biltsestraatweg. Plosteling kwam er een man naast haar fietsen, die haar tas beetpakte en losrukte. Vervolgens ging hij er met de tas vandoor. Door de beroving kwam het slachtoffer ten val. Een buurtbewoner hoorde haar hulpgeroep en ging naar buiten. Op haar aanwijzen ging hij op de fiets de kant op, waarheen de verdachte gevlucht was. Op de Offerhausweg zag hij de verdachte staan en zag dat hij spullen uit de tas weggooide. Bij het zien van de getuige, vluchtte de verdachte op de fiets in de richting van de Waterlinieweg. De getuige zette de achtervolging in.

Bij de Waterlinieweg lukte het hem de verdachte van zijn fiets te trekken. Toen de verdachte vervolgens een beweging maakte alsof hij een mes wilde pakken, besloot de getuige hem niet langer vast te houden. Hij vluchtte te voet in de richting van de Rijksweg A28.

Meerdere agenten stelden, onder andere met een politiehond, een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd de verdachte niet meer aangetroffen. Wel troffen zij de tas en meerdere spullen uit die tas aan. Zij namen de fiets van de verdachte in beslag.

De verdachte is een lichtgetinte man van rond de 40 jaar, ± 1.80 meter, halflange groen/blauwe regenjas met capuchon en een blauwe spijkerbroek. Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.

Gewapende overval

UTRECHT Een man overviel op donderdagavond 5 november een winkel aan de Amsterdamsestraatweg.

Rond 19.25 uur kwam een man een winkel aan de Amsterdamsestraatweg binnen. Hij liep direct naar de kassa, bedreigde een medewerkster met een steekwapen en ging er met een geldbedrag vandoor.

Door meerdere politie-eenheden werd in de omgeving naar de verdachte gezocht. Daarbij werd hij niet meer aangetroffen.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die de verdachte op of in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.