Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 06-11-2009

Politie houdt mannen aan voor autodiefstal

EMMEN De politie heeft woensdagnacht een gestolen auto aangetroffen in een parkeergarage aan de Westerstraat. Agenten hielden vervolgens de bestuurder (18-jarige man uit Emmen) en de twee inzittenden (18-jarige man uit Emmen en een 16-jarige jongeman uit Emmen) aan voor autodiefstal. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de auto in beslag genomen en heeft de zaak in onderzoek. (2009052193)

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Donderdagmorgen is een 29-jarige man uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een mengpaneel weggenomen uit een winkel aan de Groningerstraat. Het winkelpersoneel zag dit en hiel de man staande. De politie kon de man later aanhouden. Hij bekende tevens drie andere winkeldiefstallen. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009052519)

EELDE Donderdagmiddag is een 41-jarige man uit Eelde aangehouden. De man had die morgen in een winkel aan de Stoffer Holtjerweg boodschappen meegenomen zonder te betalen. Toen de man die middag weer verscheen in de winkel herkende het winkelpersoneel de man en kon hem aanhouden. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij is later die middag heengezonden met een bekeuring van 150,-. (2009052606)

Politie controleert verkeer Zuidwest Drenthe

ZUIDWEST DRENTHE De politie heeft donderdag het verkeer in Zuidwest Drenthe gecontroleerd. Bij controle op de N371 werden vijf bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder ontving een bekeuring voor het niet handsfree bellen, één bestuurder haalde in waar dat niet mocht en vijftien bestuurders reden door rood licht bij een tijdelijk verkeerslicht. Op de Meppelerweg in Zuidwolde hebben 1154 bestuurders die middag een radarcontrole gepasseerd. 219 hiervan waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/u. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 60 km/u. Bij een verkeercontrole op de Vos van Steenwijklaan en de Weg om de Oost ontvingen drie bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Twee bestuurders voerden niet het juiste kenteken en één bestuurder ontving een bekeuring voor losliggende lading op de aanhangwagen. (2009052524)

Aanhouding voor bezit vuurwerkpistool

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 26-jarige man uit Emmen aangehouden. De man was in het bezit van een vuurwerkpistool. Het vuurwerkpistool en bijbehorende munitie is in beslag genomen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2009052578)

Rijbewijs ingevorderd

EMMEN Donderdagavond heeft de politie het rijbewijs van een 56-jarige automobilist uit Ter Apel ingevorderd. De man reed over de N391 toen hij een lasercontrole passeerde met een snelheid van 130 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2009052621)

Auto tegen vangrail

DE WIJK Donderdagavond heeft er op de A28 een eenzijdig ongeval plaats gevonden. Een 25-jarige automobilist uit Bovensmilde reed over de A28 in de richting van Hoogeveen toen hij ter hoogte van de afslag De Wijk door nog onbekende reden tegen de vangrail botste. Het voertuig kwam even verderop op de rijbaan tot stilstand. De man is met nek- en rugletsel overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel. (2009052635)

Alcomobilist aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 37-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. Bij een alcoholcontrole op de Bethesdastraat blies de man 480 ug/l (1,1 promille). De man is hierop aangehouden. Hij ontving een rijverbod van vier uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt. (2009052647)

Loods brand af

GASSELTERNIJVEEN In de vroege vrijdagochtend is een er loods aan het Hunzepark afgebrand. In de loods stonden onder andere machines. Ten tijde van de brand waren er geen mensen in en bij de loods aanwezig. De brandweer was snel ter plaatse. Door de uitslaande brand was de loods niet meer te redden. De brandweer liet de loods controleert uitbranden. Politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (2009052661)

Fietser ziet vrachtauto over het hoofd

ASSEN Donderdagmiddag is een 14-jarige meisje op haar fiets in botsing gekomen met een vrachtauto. Het meisje fietste op de Overcingellaan komende uit de richting van de Burgemeester Jollesstraat. Op de oversteekplaats voor fietsers wilde zij vermoedelijk rechtdoor fietsen richting de Spoorstraat. Vermoedelijk heeft zij bij het oversteken de vrachtauto, die voor haar van links kwam, over het hoofd gezien. Zij botste daardoor tegen de voorkant van de vrachtauto en viel op het wegdek. Het meisje is met hersenletsel overgebracht naar UMCG te Groningen. (2009052614)

Gewapende overval Nobellaan

ASSEN Donderdagavond heeft er een gewapende overval plaats gevonden op de Nobellaan. Een 25-jarige man uit Assen had geld gepind bij een geldautomaat aan de Nobellaan toen hij werd aangesproken door een man. De overvaller bedreigde de man en eiste geld. De man heeft een geldbedrag afgestaan en werd vervolgens achter op zijn hoofd geslagen waardoor hij verwondingen op liep. De overvaller is er vervolgens in een auto vandoor gegaan. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.80 m lang in de leeftijd tussen 25-35 jaar. Hij sprak engels met een Oost-Europees accent. De man droeg een donkere jas, een donkere broek en had een zwarte hoed op zijn hoofd. De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Ook is de politie op zoek naar getuigen die rond 22.00 uur iets verdachts hebben gezien of gehoord op de Nobellaan. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Assen via het telefoonnummer 0900-8844. (2009052642)

Twee 15 jarige jongens beroven bejaarde vrouw

MEPPEL Met de aanhouding van twee 15 jarige jongens uit Meppel heeft de politie een gewapende overval op een 74 jarige vrouw in Meppel opgelost. De overvallen vrouw raakte niet gewond. Vorige week vrijdag, tegen 17.30 uur, drong een onbekende jongen via een open deur de woning binnen van een 74 jarige bewoonster van de Merelstraat in Meppel. Hij bedreigde de vrouw met een mes, pakte haar portemonnee en vluchtte. De hevig geschrokken vrouw waarschuwde luid gillend haar buren.

De politie startte direct een onderzoek. Uit het buurtonderzoek kwam naar voren dat meerdere omwonenden rond het tijdstip van de beroving twee jongens in de buurt hadden gezien. Een aantal van deze mensen wist te vertellen dat één van deze jongens wel eens op bezoek kwam bij de beroofde vrouw. Ook kwam de beschrijving van een jongen overeen met het signalement dat de vrouw gaf van haar berover. Zaterdag hield de politie een 15 jarige jongen uit Meppel aan. Hij kent de beroofde vrouw en was op de hoogte van de situatie bij haar thuis. Hij is geen familie van de vrouw. Zondag werd zijn 15 jarige vriend uit Meppel aangehouden. Beiden bereidden de overval voor. Terwijl zijn vriend de woning binnen ging bleef de jongen die de vrouw kent in de omgeving wachten. Het was te doen om geld. Beiden hebben een bekentenis afgelegd. Het mes waarmee de vrouw is bedreigd is aangetroffen in de woning van één van de verdachten. Daar werd ook het merendeel van de paar honderd euro die werd buitgemaakt teruggevonden. Een deel van het gestolen geld was al besteed aan het kopen van wiet. De beide jongens zijn dinsdagmiddag geleid voor de Rechter Commissaris en die beval dat ze voorlopig vast blijven zitten. Ze zijn overgebracht naar Het Poortje in Groningen.

De beroofde vrouw krijgt hulp van mensen van het bureau Slachtofferzorg. (2009051307)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.