Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 06-11-2009

Brand in appartementencomplex

ZEIST Bij een brand in een appartementencomplex aan de Weeshuislaan zijn op donderdag 5 november drie mensen naar het ziekenhuis overgebracht in verband met ademhalingsmoeilijkheden. Vier woningen raakten beschadigd door rook en/of waterschade.

Rond 18.15 uur kreeg de politie een melding dat er aan de Weeshuislaan een woning in vlammen stond. Het vuur zorgde voor enorme rookontwikkeling. De brand was ontdekt door twee mannen die in de buurt marktkramen aan het afbreken waren. Zij aarzelden geen moment en hebben ervoor gezorgd dat de meeste bewoners op tijd het gebouw konden verlaten.

Kort daarop was ook de brandweer ter plaatse die de laatste bewoners evacueerde en de brand na enige tijd kon blussen. Na verloop van tijd konden de meeste bewoners weer terug naar hun woningen. Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door kortsluiting in een televisietoestel.

Vrouw beroofd van tas

ZEIST Een 46-jarige vrouw uit Zeist is op donderdag 5 november ter hoogte van de Laan Van Vollenhove beroofd van haar handtas.

De vrouw verliet rond 22.00 uur te voet de parkeergarage ter hoogte van rouwcentrum Vollenhove, toen zij van achter werd besprongen. De dader griste de tas van haar schouder en rende vervolgens in de richting van het nabijgelegen park.

De verdachte heeft een normaal tot tenger postuur, was gekleed in donkere kleding en droeg een donkerkleurige capuchon over zijn hoofd.

De politie is op zoek naar getuigen van deze tasjesroof. Indien u informatie heeft, kunt u contact opnemen met de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer: 0900 88 44.

Te veel gedronken

DE BILT De politie heeft op donderdag 5 november een 49-jarige man uit Zeist aangehouden die met een flinke slok op de brommer zat.

De man viel op door zijn rijgedrag waarna hij langs de kant werd gezet. De man moest blazen en blies een F. Dat betekent doorgaans dat er behoorlijk wat alcohol is genuttigd. Op het bureau was het resultaat van de ademanalyse 615 ug/l. Het toegestane maximum is 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.