Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 06-11-2009

Auto op zijn kant

NIEUWEGEIN Bij een aanrijding tussen twee autos op donderdag 5 november

belandde een auto op zijn kant.

Rond 15.40 uur reed een 24-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Symfonielaan, komende uit de richting van de Harmonielaan. Achter hem reed een 30-jarige automobilist uit Nieuwegein. Ter hoogte van de Blokhoeve maakte de 24-jarige automobilist een halve draai naar links om te keren. De achter hem rijdende 30-jarige automobilist botste daardoor tegen hem op, waardoor de 30-jarige met zijn auto op de zijkant tot stilstand kwam. Bij de aanrijding raakte geen van de betrokkenen gewond.

Gestolen auto

NIEUWEGEIN De politie hield op donderdag 5 november een man aan in verband met een gestolen auto.

Rond 00.30 uur troffen agenten een gestolen auto op de Thorbeckepark aan. Middels onderzoek stelden zij vast dat een man mogelijk iets met de diefstal te maken had. Agenten zagen deze verdachte, een 43-jarige man uit Utrecht, op de Europalaan in Utrecht in een auto rijden. Zij controleerden hem en troffen de contactsleutel van de gestolen auto bij hem aan. Daarop werd de Utrechter aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen auto is in beslag genomen. Omdat de auto in Hilversum bleek te zijn gestolen, wordt het onderzoek daar voortgezet.

Onder invloed

HOUTEN Een automobilist veroorzaakte op donderdag 5 november onder invloed van drugs een aanrijding. Hij werd klemgereden en door agenten aangehouden.

Rond 16.40 uur reed een 37-jarige automobilist uit Houten over de Utrechtseweg, komende uit de richting van Houten en gaande in de richting van Nieuwegein. Volgens een getuige slingerde hij over de weg, stopte hij enkele keren zonder enige aanleiding en reed dus zeer verkeersgevaarlijk. Daarbij belandde de Houtenaar op de verkeerde weghelft, waar op dat moment een 57-jarige man uit Zeist met een bestelauto reed. De Zeistenaar week nog uit en wist daardoor een frontale aanrijding te voorkomen. De Houtenaar botste wel met zijn linkervoorkant tegen de linkerzijkant van de Zeistenaar, maar reed vervolgens door.

De Zeistenaar en de getuige reden achter de verdachte aan, reden hem verderop klem en belden de politie. Agenten hielden de 37-jarige verdachte aan. Hij praatte zeer verward, was versuft en had geen idee wat er gebeurd was. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. In zijn auto troffen agenten een kleine hoeveelheid drugs aan, die werd in beslag genomen. Bij zijn verhoor verklaarde de verdachte vlak voordat hij was gaan rijden drugs te hebben gebruikt. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.