Politie Gelderland-Zuid

Betrapt met hennep

Nijmegen, 06-11-2009 o Agenten die donderdagmiddag bezig waren met een verkeerscontrole in de wijk Zwanenveld, zagen een bestelwagen aan komen rijden die bij het zien van de politiemensen direct rechtsomkeert maakte. Omdat dit wel erg verdacht overkwam gingen ze achter de bestelauto aan.

De auto kon in de wijk Lankforst staande gehouden worden. Toen de agenten de papieren van de bestuurder wilden controleren roken ze een sterke wietlucht. In de laadruimte bleken vuilniszakken met in totaal bijna drie kilo hennep aanwezig te zijn. Beide inzittende van de bestelauto zijn aangehouden. Het gaat om Nijmegenaren van 26 en 51 jaar oud.
De jongste verdachte gaf aan dat hij thuis een hennepkwekerij had. Die werd daar ook inderdaad aangetroffen en door de politie ontmanteld. De planten bleken kort daarvoor geoogst te zijn.

Omdat de mannen hadden aangegeven onderweg te zijn naar een adres in de wijk Zwanenveld besloten de agenten ook daar een onderzoek in te stellen. In de kruipruimte van die woning bevond zich ook een hennepkwekerij met in totaal 66 planten. Ook deze is direct ontmanteld.
De beide verdachten zitten nog vast.
(03)

Laatst gewijzigd 06-11-2009 10:49 | © Regio Gelderland-Zuid |