Politie Groningen

Vrijdag 6 november 2009

Provincie Groningen, 06-11-2009

Groningen: minderjarigen met wapens aangehouden

De politie heeft donderdagavond op de Stoepemaheerd twee minderjarigen met wapens aangehouden. Tijdens een actie tegen overlast in het winkelcentrum in Beijum trof de politie beide jongens aan. Een 16-jarige jongen uit Groningen had een ploertendoder bij zich, terwijl een 14-jarige jongen uit Groningen met een vlindermes aan het spelen was. Beide minderjarigen werden direct aangehouden. De wapens werden in beslag genomen. Het duo werd na verhoor overgedragen aan de ouders. Daarnaast werden ook nog twee jongeren bekeurd, omdat zij zonder rijbewijs een bromfiets bestuurden. Van één van de bestuurders werd de bromfiets voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Winsum/Groningen: mannen aangehouden voor diefstal in vereniging

De politie heeft donderdagavond in de P. Waijerstraat in Groningen een 35-jarige man uit Amsterdam en een 36-jarige Stadjer aangehouden voor diefstal in vereniging. De politie reageerde op een melding dat door twee mannen een kassalade uit een kantoor van een bouwmarkt op Het Aanleg in Winsum hadden weggenomen. Het duo was door de eigenaar overlopen. Zij stapten na de diefstal in een auto en gingen er vandoor. De eigenaar meldde de diefstal en hij gaf tevens het kenteken van de betreffende auto aan de politiemeldkamer door. Surveillerende politieagenten zagen de auto enige tijd later op de oostelijke ringweg rijden. Hierop werd het duo ingerekend en ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudstraat in Groningen. Beiden worden vandaag gehoord. In de auto trof de politie een kassalade aan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Stadjer door viertal beroofd

Een 28-jarige man uit Groningen is donderdagavond in de Tuinbouwdwarsstraat beroofd door vier onbekende mannen. Het slachtoffer werd op de kruising met de Kalverstraat vastgepakt door twee mannen. Hij werd vervolgens naar de grond gewerkt. De straatrovers wisten vervolgens zijn portemonnee weg te nemen. Na de roof ging het viertal er vandoor. De politie beschikt over een signalement van de daders. Naast de verklaring van het slachtoffer beschikt de politie over een verklaring van een getuige. De politie onderzoekt de straatroof.

Groningen: automobilist rijdt door na aanrijding

Bij een aanrijding op de Zonnelaan in Groningen is donderdagmiddag een 23-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw fietste op de Zonnelaan toen een automobilist voor een andere auto schoot en vervolgens de Plataanlaan op wilde rijden. De bestuurder zag de Groningse op haar fiets over het hoofd. Ze viel op de grond en raakte gewond aan haar knie. De automobilist ging er vandoor. De identiteit van de bestuurder is bij de politie bekend. De fietsster is door ambulancepersoneel onderzocht.

Groningen: Drent mishandelt Duits duo

Een 23-jarige inwoner van Benneveld is donderdagnacht in de Peperstraat in Groningen aangehouden voor de mishandeling van twee Duitsers. De Drent had om onbekende reden ruzie gekregen met het duo en sloeg de 21-jarige man in het gezicht. Zijn 21-jarige vriendin kreeg een kopstoot. De Duitse man, die in Groningen verblijft, is met een gebroken neus naar het ziekenhuis gebracht. Beide Oosterburen doen aangifte bij de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Groningen: barmedewerker geslagen na waarschuwing

De politie heeft donderdagnacht in een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen een 19-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De Stadjer viel binnen enkele meisjes lastig. Een 28-jarige barmedewerker sprak de Stadjer hier op aan. Dit kon de Groninger niet waarderen en gaf het slachtoffer enkele klappen op het hoofd. De verdachte is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op. De 28-jarige man doet aangifte.

Groningen: cafébezoekster valt van trap

Een 18-jarige vrouw uit Nieuwleusen is donderdagnacht van een trap gevallen in een horecapand aan de Grote Markt in Groningen. De jonge vrouw beging een misstap, waarna ze divers treden naar beneden rolde. Nadat ze enkele minuten buiten westen was geweest, kwam ze weer bij. Ze is voor controle door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: politie voert stevige gesprekken

De politie heeft donderdagnacht in de Broerstraat in Groningen een stevig gesprek gehad met twee mannen. Een 18-jarige man uit het Friese Wirdum stond tegen een gevel van een pand. Een 45-jarige Stadjer dacht dat de Fries tegen de woning aan wilde plassen. Hij gooide vervolgens uit kwaadheid een fles met onbekende vloeistof over de Fries heen. De 18-jarige schrok zich het apezuur. Ook de Groninger schrok van zijn eigen reactie. Politieagenten spraken de mannen aan op het incident. De Groninger en de Fries gingen na uitgebreide excuses hun eigen weg.

Groningen: aanhoudingen na burenruzie

De politie heeft donderdagmiddag in de Groningse wijk Vinkhuizen twee flatbewoners aangehouden. De 31-jarige flatbewoner ergerde zich zo aan het lawaai van een 28-jarige bovenbuurman. Hij eiste van zijn buurman dat het lawaai zou stoppen. Hij nam echter een stroomwapen mee om zijn klacht kracht bij te zetten. Even later kwam de 28-jarige Groninger verhaal halen en bedreigde de buurman met een wapen. De politie heeft het duo aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: winkeldief slaat om zich heen

De politie heeft donderdagmiddag op de Venne in Winschoten een 23-jarige winkeldief uit Oude Pekela aangehouden. De Pekelder liep zonder te betalen met een volle winkelkar een supermarkt uit. Een medewerker van de grootgrutter werd gealarmeerd door een caissière en sprak de man aan op het parkeerterrein. Die was niet van plan om mee naar binnen te gaan en wilde wegrijden. Dit mislukte waarop de verdachte de winkelbediende probeerde te slaan en te schoppen. Dankzij een andere supermarktmedewerker kon de winkeldief onder controle worden gehouden. De politie heeft de 23-jarige meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich later bij justitie moeten verantwoorden.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Zaterdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

§ N360, Groningen Ten Boer, snelheidscontrole

§ N33, Bareveld aansluiting A7, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen op snelheid.

§ Ter Apel, Westerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 42, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 6633, aantal overtredingen: 323, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Scharmer: verkeerscontrole

De politie heeft donderdag in de omgeving van Scharmer een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 581 voertuigen gecontroleerd. Niemand reed met te hoge snelheid. Wel werden drie personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.