Gemeente Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden start financiële educatie op basisscholen

Bron: Gemeente Leeuwarden (05-11-2009)

Wethouder Marco Florijn (Werk en Inkomen) las maandag 2 november voor aan groep 3 en 4 van openbare basisschool De Vrijheid.

Daarnaast gaf de wethouder de kinderen van groep 6 en 7 les over omgaan met geld. De wethouder startte hiermee een actie rondom preventieve schuldhulpverlening op Leeuwarder basisscholen. Hiervoor heeft de gemeente samen met het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) een preventiepakket ontwikkeld. De gemeente Leeuwarden stuurt 6-,7-, en 8-jarige kinderen die woonachtig zijn in Leeuwarden het boekje toe. Het doel is om kinderen op een speelse manier te leren omgaan met geld onder het mom van `jong geleerd oud gedaan".

Naast het voorleesboekje biedt de basisscholen in de gemeente kosteloos de Geldkoffer aan voor groep 7 en 8. Naast dit lesmateriaal kunnen scholen uit de gemeente ouderavonden organiseren, waarbij een Nibud-docent informatie geeft over financiële opvoeding. De gemeente Leeuwarden wil zo basisscholen en ouders stimuleren kinderen meer te leren over omgaan met geld in het kader van preventieve schuldhulpverlening.

Het Nibud gaf op de bijeenkomst de aftrap van een landelijke financiële opvoedingscampagne. Heeft u vragen dan kunt u tijdens werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur gratis contact opnemen met het Nibud via het telefoonnummer 0800-2212121