UWV WERKbedrijf actief tijdens Week van de Chronisch Zieken

06/11/2009 11:05

UWV

Tijdens de Week van de Chronisch Zieken - van 6 tot en met 14 november 2009 - organiseert UWV Werkbedrijf op dertien Werkpleinen in Nederland bijeenkomsten onder het motto 'Zullen we het over werk hebben?' De informatiebijeenkomsten - onder meer in Zwolle, Utrecht, Haarlem en Enschede - zijn bedoeld voor chronisch zieke en arbeidsgehandicapte werkzoekenden en voor werkgevers die werknemers met een beperking in dienst hebben of dit overwegen.

Voor mensen met een arbeidsbeperking organiseert het WERKbedrijf activiteiten zoals sollicitatieworkshops, cursussen zelfpresentatie en talentherkenning. Ook kunnen zij contact leggen met potentiële werkgevers en advies inwinnen bij coaches van het WERKbedrijf. Werkgevers kunnen zich tijdens de Week van de Chronisch Zieken door lezingen en workshops laten informeren over recente ontwikkelingen op het gebied van wet-en regelgeving en re-integratie van arbeidsgehandicapten.

De Week van de Chronisch Zieken is een gezamenlijk initiatief van o.m. patiëntenorganisaties, mantelzorgers, verzorgenden, onderzoekers, werkgevers en UWV. Met het initiatief willen de partijen meer bekendheid geven aan de zorg voor en het maatschappelijke leven van chronisch zieken. Kijk voor een overzicht van de activiteiten die UWV WERKbedrijf organiseert op www.werk.nl. Meer informatie over werken met een handicap is binnenkort beschikbaar op de plusvestigingen van het WERKbedrijf.





http://www.werk.nl




UWV