Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 06-11-2009

Vlaggendief actief

BAARN In de gemeente Baarn is een verdachte actief die het kennelijk heeft voorzien op vlaggen en vlaggenmasten.

De politie ontving een eerste internetaangifte op 20 oktober dat een groep vandalen rond 03.00 uur een vlaggenmast bij een woning op de Faas Eliaslaan naar beneden had gehaald en vernield. Volgens een getuige ging het om een rumoerige groep jongeren die maandagnacht door de straat trok en de mast vernielden.

Deze week bleek dat er opnieuw aandacht was geweest voor vlaggenmasten bij woningen op de Westerstraat, de Bilderdijklaan en de Nicolaas Beetslaan. Dit keer werden echter de vlaggen of wimpels uit de masten gestolen.

Op de Westerstraat ging het om een wimpel met de afbeelding van de Friese "pompeblêdden die werd weggenomen in de nacht van dinsdag 3 november op woensdag 4 november. Dezelfde nacht werd ook een Nederlandse vlag gestolen uit een mast op de Bilderdijklaan. Ondanks het feit dat deze locaties enigszins uit elkaar liggen gaat de politie ervan uit dat het om dezelfde verdachten gaat.

Een nacht later, van woensdag 4 november op donderdag 5 november werd er een wimpel uit de mast gehaald op de Nicolaas Beetslaan.

De politie waarschuwt de bewoners van Baarn alert te zijn op deze diefstallen of vernielingen en bij het waarnemen van een verdachte situatie direct te bellen met het alarmnummer 112.

Hond gestolen

BAARN De politie heeft vrijdag 6 november een aangifte opgenomen van een 53-jarige inwoonster van Baarn wiens hond gestolen werd tijdens het uitlaten in de Pekingtuin.

De vrouw liep donderdagmorgen tussen 06.30 en 06.45 uur met haar hondje, een wit/bruine Kooiker pup, in de Pekingtuin aan de Javalaan toen haar hondje werd weggelokt door een haar onbekende man. De man klapte in zijn handen en riep naar de hond. Toen de hond daar op reageerde, en naar de man rende, pakte hij hem plotseling op. Hierna stapte de verdachte met de hond in een kennelijk gereedstaande lichtkleurige auto en reed hij weg.

Wie weet waar Heppie is?

De hond betreft een witte Kooiker pup, met donkerbruine oren en lichtbruine vlekken rond de ogen en op de rug. De hond heeft zwart omrande ogen en luistert naar de naam Heppie.

De politie verzoekt eventuele getuigen of personen, die menen deze hond te herkennen en weten waar hij zich bevind, in contact te treden met de politie Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844. Als u anoniem informatie kwijt wilt kunt u bellen met Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.