Senternovem

06-11-2009 | Benchmarken geeft inzicht in besparingen

Corporate Facility Partners heeft een benchmark ontwikkeld waarmee organisaties snel in kaart kunnen brengen waar mogelijke energiebesparingopties zitten voor hun gebouwen. Op zes categorieën (elektriciteit, klimaatregeling, transport, afval, water en papier) worden de gegevens van het eigen gebouw vergeleken met die van vergelijkbare organisaties en gebouwen. De benchmark geeft inzicht in welke categorieën reducties te bereiken zijn.

CO2 Benchmark

Met behulp van de online tool van de CO2 benchmark krijgt u een footprint per gebouw en wordt duidelijk binnen welke categorie u afwijkt en in welke gebouwen de meeste besparingen te realiseren zijn. Op die manier zijn er realistische doelen te stellen op het gebied van energiebesparing en CO2 reductie.

Zo is voor de gemeente Amsterdam de Stopera (stadhuis en muziekcentrum) tegen de benchmark afgezet waaruit bleek dat de CO2 emissie op jaar basis 630 ton lager zou kunnen zijn. Oplossingen moeten voornamelijk gezocht worden in de klimaatregeling, transport en afval.