Politie Limburg-Noord

Inbreker overlopen door bewoners


Datum: 6-11-2009
Tijd bericht: 11:53
Plaats: Herten
Donderdagavond omstreeks 22:45 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden bij een woning aan de Roermondsestraat. De bewoners kwamen die avond rond 22:45 uur bij hun woning aan en zagen dat de garage geopend was en dat er licht brandde. Op het moment dat de bewoner de garage inliep, hoorde hij vanachter de struiken een geluid en zag hij een jongeman tevoorschijn komen. Deze man rende direct weg, waarop de bewoner de achtervolging inzette, maar deze uiteindelijk moest staken waardoor de inbreker wist te ontkomen. In de struiken waar de inbreker zich had verstopt werden twee tassen aangetroffen met onder andere een spelcomputer en accessoires, een laptop, verschillende kledingstukken en enkele flessen drank.

De verdachte is een jonge man van ongeveer 18 jaar oud, ongeveer 1.75 meter groot en heeft een smal postuur. Hij droeg die avond een beige pet en een donkerkleurige jas.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen, of mensen die deze nacht iets verdachts hebben gezien contact op te nemen via 0900-8844. Mensen kunnen ook anoniem tips doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.