Gemeente Zaanstad

04-11-2009
Nieuw fietspad tussen polder Westzaan en centrum Zaandam Zaanstad heeft subsidieaanvraag bij Stadsregio Amsterdam ingediend

Gemeente Zaanstad wil dat bewoners vaker de fiets pakken. Eén van de manieren om dat te bereiken is om een goed netwerk aan fietspaden te hebben, waar je comfortabel op fietst. Dit netwerk wordt binnenkort uitgebreid met een nieuw fietspad. Tussen de Cypressehout en het Westerwindpad komt een nieuwe route met de naam `De Belt'.

Het nieuwe fietspad maakt onderdeel uit van Inverdan-West en heeft een tweeledig doel. Het zorgt voor betere bereikbaarheid van het centrum van Zaandam voor het langzame verkeer vanuit de woonwijken die ten westen van het spoor liggen. Daarnaast koppelt het fietspad het centrum van Zaandam aan het groene gebied van de Westzanerpolder. De nieuwe route loopt vanaf de Cypressehout via de groenstrook van de Belt naar het Westerwindpad. Het wordt een vrijliggend fietspad met rood asfalt en voor de aansluiting op het Westerwindpad wordt gebruik gemaakt van een nieuw aan te leggen brug.

Gemeente Zaanstad heeft voor de aanleg van het fietspad een bedrag van ruim EUR 80.000 gereserveerd. De totale kosten liggen echter op ruim EUR 130.000. De gemeente heeft een subsidieaanvraag ingediend bij Stadsregio Amsterdam. De werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad zijn al gestart en naar verwachting kunnen de eerste fietsers vanaf volgend voorjaar er gebruik van maken.