Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 06-11-2009

Twee drogisterijen in Tilburg doelwit van overvallers

TILBURG: Donderdagavond omstreeks 18.20 uur heeft een overval plaats gevonden op een discountdrogisterij aan het Besterdplein. Een uur daarvoor vond ook een overval plaats op een andere discountdrogist aan het Verdiplein. Daar bleef het bij een poging.

Een overvaller kwam de zaak aan het Besterdplein binnen en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. De dader heeft een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. Hij vluchtte te voet in de richting van de Gasstraat. Rechercheurs zijn ter plaatse gekomen om de getuigen te horen. Surveillance eenheden stelden een onderzoek in de omgeving in. Er werd ook een SMS-Alert bericht verstuurd. Het zou gaan om een lange donker getinte dader. Hij zou een ringbaardje hebben. Hij droeg een groen fleece vest.

Gistermiddag werd rond 17.30 uur ook een overvalpoging gemeld vanuit een drogisterij aan het Verdiplein te Tilburg. Daar was een nog onbekende overvaller de winkel binnen gekomen. De dader had volgens een vrouwelijke klant achter de kassa gestaan met een vuurwapen in zijn handen. Hij was de winkel weer uitgevlucht zonder enige buit te maken. Kennelijk had hij de bedoeling om een greep in de kassa te doen. De getuige was vervolgens naar het kantoor gerend waar op dat moment de twee medewerkers waren om alarm te slaan. Volgens de geschrokken klant is de dader een negroïde man, circa 24 a 25 jaar oud.

Twee arrestaties tijdens horecatoezicht in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de Heuvel een 32-jarige man uit Oss aangehouden ter zake het bedreigen van een portier. Tijdens het horecatoezicht werd nog een 45-jarige Tilburger aangehouden omdat hij nog een vonnis had openstaan.

De Ossenaar werd door een uitsmijter uit een café gezet omdat hij dronken en lastig was. Buiten riep ij naar een van de portiers: "Ik schiet je kapot, ik schiet je kapot!" De verdachte werd
overgebracht naar het bureau en ingesloten zodat hij eerst zijn roes uit kon slapen. Een 45-jarige Tilburger,een bekende van de politie, werd vannacht ook in het uitgaanscentrum aangehouden omdat hij nog 37 dagen gevangenisstraf had openstaan.

Drie arrestaties na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft donderdagavond omstreeks 20.00 uur in een flat in de wijk Stokhasselt drie Tilburgers aangehouden ter zake huiselijk geweld. Een van de mannen, een 46-jarige Tilburger werd in verzekering gesteld op de verdenking van het mishandelen van zijn ex-vriendin. De twee andere verdachten, Tilburgers van 37 en 52 jaar werden gisteravond weer vrijgelaten.

Bij nader onderzoek bleek dat er een ruzie was ontstaan tussen de 45-jarige bewoonster en haar 46-jarige ex vriend. Het slachtoffer verklaarde dat haar ex die bij haar op bezoek was, plotseling heel kwaad werd en haar begon te slaan. Hij sloeg haar met gebalde vuist in het gezicht en schopte tegen haar lichaam. Verder gooide hij nog een vol blikje bier tegen haar hoofd. De vrouw had door de mishandeling enkele verwondingen opgelopen aan haar rechterhand en schouders. De twee andere mannen die waren aangehouden, zijn weer in vrijheid gesteld, zij hadden volgens het slachtoffer het voor haar opgenomen. De 46-jarige Tilburger is in verzekering gesteld.

Winkeldief betrapt in drogisterij

TILBURG: Een 31-jarige Tilburger is donderdagavond in een drogisterij op het Wagnerplein betrapt op winkeldiefstal. Een klant tipte de caissière dat een winkeldief ene flesje parfum in zijn zak had gestopt. De dief ging er vandoor. Een bewaker stelde samen met twee getuigen de achtervolging in. Hij rende weg in de richting van de Heikantlaan. De winkeldief bedreigde daar met een afgebroken tak de beveiligingsbeambte. Hij maakte slaande bewegingen en riep tegen zijn achtervolgers dat ze hem met rust moesten laten, omdat hij anders een van hen zou neersteken. Uiteindelijk konden agenten de dief op de Hoffmanlaan arresteren. Hij bleek ook wat andere goederen, zoals een fles Jack Daniels, bij zich te hebben die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Een 22-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 03.45 uur op de Beelaarts van Bloklandstraat het slachtoffer geworden van
straatrovers.

Het slachtoffer fietste over de Beelaarts van Bloklandstraat toen hij door vier circa 20 jarige mannen, van vermoedelijk Noord Afrikaanse afkomst, werd tegengehouden. Hij werd op zijn gezicht geslagen waardoor hij viel. De daders hebben onder meer zijn fiets en
portemonnee gestolen. Het slachtoffer kwam omstreeks 05.30 uur naar het bureau om melding te maken van de beroving. Zijn gezicht was opgezet en zat onder het bloed. De politie heeft een aangifte
opgenomen. Het slachtoffer is met zijn vader voor behandeling naar de EHBO van het ziekenhuis gegaan.

Team Leijdal houdt verkeerscontroles

TILBURG: Agenten van het team Leijdal hebben donderdag op
verschillende locaties in het werkgebied verkeerscontroles gehouden. Er werden 80 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende
overtredingen zoals het rijden zonder rijbewijs, gordels, verlichting en rood licht. De controles zijn gehouden op de Leijparkweg, het Pater van den Elzenplein, de Stappegoorweg en de Fatimastraat. De controles vonden zowel in de middag als in de avond plaats.

Twee Tilburgse onderwerpen in Bureau Brabant

TILBURG: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandagavond aandacht aan twee Tilburgse zaken.

Op zaterdag 19 september 2009 doet een 79-jarige man boodschappen bij een Albert Heijn in Tilburg. Hij betaalt zijn boodschappen en steekt zijn bankpas in een van zijn jaszakken.Het slachtoffer laadt daarna de boodschappen vanaf de band in zijn tas. Terwijl hij daarmee bezig is, gedraagt een vrouw zich opdringerig tegenover de man en botst ook nog tegen hem aan. Bij de rookwaren ontdekt de man dan dat zijn bankpas gestolen is. Met de gestolen pas wordt in diverse plaatsen voor veel geld aankopen gedaan. Ook wordt bij een bank gepind.De daders van deze diefstal én de pintransactie staan op de bewakingsbeelden.

De politie in Tilburg heeft naar aanleiding van een onderzoek, eind september 2009 een hoeveelheid elektrisch gereedschap in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat dit gebruikte en professionele gereedschap van diefstal afkomstig is. Wie herkent het gereedschap als zijn of haar eigendom?

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 9 november 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 10 november om 17.00 uur.

Laatst gewijzigd 06-11-2009 12:54 | © Regio Midden en West Brabant |