Gemeente Dalfsen


06-11-2009

Van Lenthe Dalfsen b.v. winnaar Duurzaamheidprijs Ondernemers 2009

Lemelerveld - Op de bedrijvencontactavond op 5 november is voor het eerst de Duurzaamheidprijs Ondernemers uitgereikt. Voor deze prijs hadden zich 5 ondernemers aangemeld: Foreco Dalfsen b.v. uit Dalfsen, Bakkerij van der Most uit Lemelerveld, Lenferink Afbouw b.v. uit Lemelerveld, Van Lenthe Dalfsen b.v. uit Dalfsen en Natuurkampeerterrein De Rietkraag uit Lemelerveld.

De jury, bestaande uit Ton de Vries (wethouder Klimaat en Duurzaamheid), Wim Smit (raadslid PvdA), Willy Haarman (innovatieambassadeur Overijssel) en Uco Lautenbach (bedrijvencontactfunctionaris gemeente Dalfsen), had aan het beoordelen van de inzendingen een moeilijke taak. Het onderlinge verschil tussen de aangemelde bedrijven qua omvang, bedrijfsactiviteiten en opvattingen over duurzaamheid waren dan ook opmerkelijk.

De jury heeft Van Lenthe Dalfsen b.v. gekozen als Meest Duurzame Ondernemer 2009. De jury roemde in zijn toespraak het structureel duurzame en innovatieve karakter van alle bedrijfsactiviteiten. In alle bedrijfstakken van Van Lenthe staan duurzaamheid, energiebesparing en een duurzaam en gezond leefmilieu centraal. Ook het sociale personeelsbeleid van Van Lenthe kan op bewondering van de jury rekenen. Wat de jury vooral erg aansprak is de sterke inzet van het bedrijf het hergebruik van grondstoffen. Upcycling van afval- en grondstoffen tot hoogwaardig compost en biogas, maar ook het minimaliseren van afvalstoffen en het zo veel mogelijk hergebruiken van grondstoffen vond de jury goede voorbeelden van activiteiten die bijdragen aan het duurzame karakter van Van Lenthe.

Het combineren van duurzaamheid en winstgevendheid heeft voor de jury de doorslag gegeven om Van Lenthe Dalfsen b.v. te benoemen als winnaar van de Duurzaamheidprijs Ondernemers 2009.

Duurzaamheidprijs Particulieren en Jeugd 2009
Op 14 december wordt voorafgaand aan de raadsvergadering de Duurzaamheidprijs voor particuliere projecten en jeugd uitgereikt. De eerste aanmeldingen voor deze prijs zijn intussen binnen. Mensen kunnen zich nog tot en met 1 december 2009 aanmelden. Het aanmeldformulier staat op www.dalfsen.nl of is op te halen bij het Energieloket in het gemeentehuis.