FloraHolland


Namaakfust 566 en 596 in omloop

FLORAHOLLAND, 6 november 2009 (persbericht) - Onlangs zijn bij FloraHolland meerdere partijen namaakfust aangetroffen, zogenaamd plagiaatfust. Het gaat om meermalig fust van het type kleine bloemencontainer, fustcode 566. Ook zijn bijbehorende plagiaat opzetrekken van fustcode 596 aangetroffen. Voor alle ketenpartners is het van belang plagiaatfust uit de keten te weren. FloraHolland is extra alert op de inname van fustcodes 566 en 596. Alle fustvoorraden zijn inmiddels gecontroleerd en de controles bij inname zijn aangescherpt.

FloraHolland betaalt geen statiegeld uit aan de inleverende partij als bij inname blijkt dat het plagiaatfust betreft.

Het plagiaatfust is herkenbaar door het ontbreken van de tekst "Eigendom van Sivepo" en de codes 566 en 596. Een uitzondering is fustcode 566 met het Aalsmeer logo. Op dit fust ontbreekt de vermelding van code 566, maar is wel sprake van origineel fust. De kleur van het plagiaatfust varieert van vrijwel de identieke kleur van het originele fust, tot kaki (groen-wit).

Klik voor meer informatie en foto's van het plagiaatfust.

Wie verdacht fust ziet of vragen heeft kan contact opnemen met meldpunt@floraholland.nl of via T 0174 - 63 4158 met de afdeling Concern Logistieke Middelen van FloraHolland.