Gemeente Elburg


20091104 Persbericht Luistercijfers Velio

Persbericht

Sterke start voor Velio

Op 15 september is Velio gestart als regionale webradio. Met haar programma's bestrijkt de omroep de streek rondom het Nuldernauw, Wolderwijd en Veluwemeer. In de eerste 6 weken heeft Velio al 14.000 luisteraars weten te bereiken.

Velio is op steeds meer platforms te beluisteren, dus niet alleen op de pc of laptop, maar ook met een settop box, op een PDA, TV en mobiel op ondermeer de i-Phone. "In het begin dachten we dat radio via internet misschien wel teveel problemen met zich mee zou brengen en dat mensen ons niet zouden kunnen vinden, maar dat blijkt dus niet waar te zijn", aldus initiatiefnemer Ben van Baasbank.

Ook uit het recente onderzoek van DAB blijkt dat mensen de weg naar internetradio hebben gevonden. Jong en oud luistert volgens de laatste peilingen bijna 3 dagen per week naar allerlei omroepen op internet.

Velio brengt 24 uur per dag nieuws en informatie uit de regio rondom de randmeren, afgewisseld door muziek. Door de bijzondere formule weet de omroep het nieuws snel door te geven en de luisteraars actueel te informeren. Dat wordt gewaardeerd, want de gemiddelde luistertijd naar Velio is al bijna 2 uur. Naast het algemene nieuws, wordt ook aandacht besteed aan maatschappelijke en culturele onderwerpen, verenigingen etc. Iedereen kan bij Velio nieuws aanbieden via de website www.velio.nl.