Gemeente Epe


Bezoek aan partnerstad Gronau

Bezoek aan Gronau Op vrijdag 30 oktober jl. bracht burgemeester Van Lente samen met wethouder De Vries, raadsleden, leden van het Comité internationale betrekkingen en beleidsambtenaren een bezoek aan onze partnerstad Gronau in Duitsland.

Â

De contacten tussen de gemeente Epe en de stad Gronau bestaan al
tientallen jaren en er vinden jaarlijks vele uitwisselingen plaats
tussen (sport)verenigingen, leerlingen van de RSG NO-Veluwe, brandweer etc. De gemeentebesturen treffen elkaar om de twee jaar; het gaat
naast het verstevigen van de contacten voornamelijk om de uitwisseling van kennis en ervaringen. Voor deze bezoeken wordt er in gezamenlijk overleg een centraal thema voor de dag gekozen.

Â

De Eper delegatie werd hartelijk welkom geheten door burgemeester
Karl-Heinz Holtwisch bij het informatiecentrum van de firma Urenco
Duitsland. Hierna startte het symposium met als thema âTourismus im Konsens mit Energieunternehmenâ. Deskundigen uit Gronau informeerden de gasten uit Epe over de situatie in Gronau; de ontwikkeling van het toerisme in Gronau wordt gehinderd door uitbreiding van
energiebedrijven en zoutwinning. In vijf workshops werd hier dieper op ingegaan en werden ideeën over en weer uitgewisseld.

Â

In de namiddag was er een rondrit langs windmolens, biogasinstallaties e.d. waarna het programma keuze bood om naar het Rock ân Popmuseum, of het (Duitse) dorp Epe te gaan. Over twee jaar zal dan weer vanuit Gronau een tegenbezoek aan Epe gebracht worden.