Medisch Spectrum Twente


1000^ste baby in het Kraamhotel

Oldenzaal, 6 november 2009

Afgelopen weekend is de 1000^ste baby in het kraamhotel van Medisch Spectrum Twente (MST) te Oldenzaal geboren. Hanne Wanink zag in Oldenzaal het levenslicht. De trotse ouders Maaike Mulders en Gerco Wanink uit Rossum, maakten graag gebruik van de kraamkamer in Oldenzaal, voor een verplaatste thuisbevalling.

Volgens de verloskundige Chantal Reerink van de verloskundigenpraktijk Oldenzaal, Dinkelland en omstreken verliep de bevalling voorspoedig. Voor de ouders was er champagne en bloemen en ook Hanne werd niet vergeten. Eind 2001 is na de sluiting van de klinische verloskunde en kindergeneeskunde in MST te Oldenzaal, het kraamhotel opgericht. Met name voor de mensen uit de buitengebieden van Dinkelland wordt de mogelijkheid geboden om verplaatst thuis te bevallen, om bij eventuele complicaties de afstand tot het ziekenhuis in Enschede of Hengelo te verkorten. Het kraamhotel is gevestigd op de begane grond van MST naast de spoedeisende hulp en de huisartsenpost. Ook mensen die niet graag thuis bevallen kunnen gratis gebruik maken van deze kraamkamers.

In Nederland worden er door concentratie van verloskunde en kindergeneeskunde steeds meer kraamhotels of geboortecentra opgericht. Begin dit jaar is op Walcheren, in Vlissingen naar Oldenzaals voorbeeld een kraamhotel geopend om ook op Walcheren de afstand tot het ziekenhuis in Goes te verkorten.