Technische Universiteit Eindhoven

TU/e-hoogleraar Fransoo in bestuur Strategisch Platform Logistiek

Geplaatst: 06 november, 2009

Prof.dr.ir. Jan C. Fransoo van de School of Industrial Engineering is benoemd in het bestuur van het Strategisch Platform Logistiek. "Het platform gaat actief met het ministerie van Verkeer en Waterstaat van gedachten wisselen welke thema's in de logistiek van belang zijn om deze sector in de toekomst duurzaam en concurrerend te houden", aldus bestuurslid Jan Fransoo.

Het platform is een nieuw orgaan dat een strategisch gesprekpartner is en adviezen zal leveren aan de minister van Verkeer en Waterstaat op het gebied van logistiek. Het platform gaat met name aandacht besteden aan de lange termijn strategische belangen en ontwikkelingen van de Nederlandse logistiek. De eerste bijeenkomst van het bestuur is begin volgende maand. Oud-KLM topman Leo van Wijk is voorzitter van het Strategisch Platform Logistiek.

Samenstelling bestuur
Het bestuur van het Strategisch Platform Logistiek is als volgt samengesteld: voorzitter Leo van Wijk (Connekt-directeur), vice-voorzitter Alexander Sakkers (TLN-voorzitter), Wando Boevé (ECT), Jan Fransoo (hoogleraar TU Eindhoven), Timo Hughes (directeur FloraHolland), Jos Nijhuis (president-directeur Schiphol), Rutger van Slobbe, Hans Smits (directeur havenbedrijf Rotterdam) en Aad Veenman.