Dienstenbond CNV

Nieuws

6 november 2009

De haastklus van de HEMA

Vorige week bent u geïnformeerd over de mogelijke gevolgen van het nieuwe `besturingsmodel' van de HEMA. Deze week zijn bij veel collega's de consequenties hiervan nadrukkelijk zichtbaar geworden. Verscheidene mensen zijn naar huis gestuurd. Anderen hebben een brief ontvangen waarin de voor hen veranderende persoonlijke gevolgen worden vermeld. De teleurstelling bij velen is groot en de emoties op de winkelvloer zijn hoog opgelopen. Net zo goed geldt dit ook voor de mensen die een brief hebben ontvangen waarin staat dat ze mogen blijven tegen dezelfde condities. Door de haastklus, die Hema van deze reorganisatie heeft gemaakt, kwamen de berichten voor velen als een (trieste) verrassing. CNV Dienstenbond staat u, indien gewenst, met raad en daad bij!

Wat is er gebeurd?
Begin september heeft HEMA CNV Dienstenbond geïnformeerd over het voornemen een organisatiewijziging door te voeren. De werkgever deelde ons mee over dit voornemen tot reorganisatie advies te vragen aan de ondernemingsraad (OR) en dat vakbonden zouden worden geïnformeerd over de uitkomsten. Helaas heeft de werkgever ons pas deze week geïnformeerd over deze uitkomsten. Wel ontvingen we vorige week van de OR bericht dat er aan de werkgever een positief advies over de plannen was afgegeven. Ondanks het feit dat ook de OR heeft aangegeven zich zorgen te maken over de snelheid waarin de veranderingen plaatsvinden heeft werkgever toch besloten om de plannen in sneltreinvaart door te voeren. Dit heeft geresulteerd in de brieven die op 2 of 3 november zijn uitgedeeld met daarin de veranderingen voor u die ingaan per 1 november jl. ....

Wat nu?
Er zijn veel vragen en helaas zijn er nog niet veel antwoorden. Voor de mensen wiens functie is vervallen (MIV, Administratie, AG, 1e verkoopmedewerker en verkoopchefs) is er per filiaal gekeken of er mogelijkheden zijn tot herplaatsing in een `passende' functie. Bijvoorbeeld in de nieuwe functies teamleider of assistent FM. Voor sommigen is dit niet mogelijk. Deze mensen zijn uitgenodigd voor één van de vier informatiebijeenkomsten die door het land worden georganiseerd. Ook volgen er dan gesprekken met een mobiliteitsadviseur.
Doelstelling hierbij is om mensen binnen de HEMA aan ander werk te helpen. Met de tekst `binnen de Hema' wordt door werkgever ook de aangesloten bedrijven (de zg. AB'en) bedoeld. De franchisers die ook de naam HEMA voeren. Als u een baan krijgt aangeboden in deze filialen realiseert u zich dan dat u, indien u die functie accepteert, daarmee uit dienst treedt van de HEMA. U gaat daarmee ook onder een andere CAO vallen (nl. de CAO Mode en Sport). Overstappen kan in dit geval daarom alleen op vrijwillige basis. Het zal u goed duidelijk moeten worden gemaakt wat overstappen betekent voor uw arbeidsvoorwaarden. Laat u dit desgewenst checken door CNV Dienstenbond.

Mocht u intern herplaatst worden (als TL of AFM) realiseert u zich dan dat volgens het sociaal plan deze interne herplaatsing geschiedt: voor onbepaalde tijd, zonder proeftijdbepaling en met handhaving oorspronkelijke datum indiensttreding. Wel is het zo dat indien u wordt opgeleid in een nieuwe functie u uiteindelijk wel aan de kwalificaties voor die nieuwe functies moet voldoen. Na één jaar zal daarover een beslissing worden genomen, maar dit mag natuurlijk geen beslissing zijn die als een verrassing komt. Daarom is de werkgever inmiddels met de OR in overleg om hierover duidelijke afspraken te maken. CNV Dienstenbond wil en zal hier nadrukkelijk bij betrokken blijven en zal de werkgever hierop aanspreken.

Mocht u de brief hebben ontvangen waarin staat dat er nog geen passende functie kan worden aangeboden dan wordt in die brief ook vermeld dat de formele herplaatsingstermijn met ingang van 1 maart 2010 gaat lopen. Dit zal gelden voor de medewerker die voor die tijd geen andere functie heeft gevonden. Dit betekent eigenlijk dat dan de opzegtermijn van werkgevers ingaat. De afloop van de herplaatsingstermijn is daarom ook de ontslagdatum. Het Sociaal Plan is dan het vangnet waarin de gevolgen van deze drastische stap worden opgevangen.

CNV Dienstenbond zal ook nog eens goed kijken naar de veranderingen in functieomschrijvingen en de schaalindeling die hierbij hoort. Is het bijv. terecht dat servicemedewerkers van USB 5 naar USB 4 gaan? In een latere info kom ik hierop terug.

Hoe verder?
Er zijn nog een veel vragen onbeantwoord. Met de werkgever hebben wij afgesproken om op korte termijn verder te praten. Wij zullen u z.s.m. verder informeren. Heeft u vragen of opmerkingen n.a.v. deze info neemt u dan contact op met uw bestuurder Marten Jukema (m.jukema@remove-this.cnvdibo.nl) of 023-5651052. Heeft u een aanbod gekregen waarover u twijfelt neem dan contact op met onze juristen op de regiokantoren.

Zijn uw collega's nog geen lid attendeert u hen dan op het lidmaatschap van CNV Dienstenbond. U vindt hier meer over op www.cnvdienstenbond.nl De eerste drie maanden is het lidmaatschap gratis.

Het is altijd prijs met de lid-werft-lidactie van CNV Dienstenbond! Kijk voor de ledenwerfactie op www.cnvdienstenbond.nl