Gemeente Almere

Op naar een Booming Bouwmeesterbuurt

05-11-2009

Logo Booming Bouwmeesterbuurt in mozaiek Onderhoud aan straten en stoepen, nieuwe riolering , opgeknapte openbare ruimte, verbeteringen van het groen én het toevoegen van nieuwe woningen. De Concept Ruimtelijke Visie Bouwmeesterbuurt beschrijft de fysieke aanpak van Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten de komende jaren. De aanpak richt zich op het versterken van de kwaliteiten van de buurt en het verbeteren van de openbare ruimte en de veiligheid én het vergroten van de mogelijkheid om prettig te (blijven) wonen in de Bouwmeesterbuurt.

De gemeente Almere en Ymere zijn de opstellers van de Concept Ruimtelijke Visie en nodigen buurtbewoners uit op maandagavond 9 november in het ROC Flevoland, Straat van Florida 1, Almere Buiten.

Het programma van de avond is als volgt:

19.00 uur Ontvangst
19.15 uur Welkomswoord door Wethouder Arno Visser en Pieter Jan Datema (regiodirecteur Ymere)
19.25 uur Presentatie van de concept Ruimtelijke Visie 19.35 uur Reacties en vragen over de concept Ruimtelijke Visie 20.00 - 21.30 uur Informatiemarkt over:

* plannen voor het groot onderhoud

* plannen voor de extra's in de openbare ruimte
* plannen voor woningbouw

Sinds 2006 werken de gemeente Almere, woningcorporatie Ymere - met twaalf andere organisaties - en samen met de bewoners aan de verbetering van de Bouwmeesterbuurt. In juni 2009 heeft Ymere een woonwensenonderzoek uitgevoerd. De resultaten hebben zijn meegenomen bij het opstellen van de Concept Ruimtelijke Visie Bouwmeesterbuurt.

De Concept Ruimtelijke Visie wordt na de informatieronde aangepast en ter besluitvorming voorgelegd aan het College van B&W van de gemeente Almere en de directie van Ymere.

Deze veertien partners werken samen aan de vernieuwing van de Bouwmeesterbuurt: de gemeente Almere, Ymere, welzijnsstichting De Schoor, de samenwerkende basisscholen De Piramide, De Manse, De Trinoom, het Oostvaarderscollege, ROC Flevoland, Talent in Opleiding, Zorggroep Almere, GGD Flevoland, Politie Almere, de Almeerse Scholengroep, Kunstencentrum De Kunstlinie, Speel-mere en Rabobank Almere.

Meer weten over de plannen voor en activiteiten in de Bouwmeesterbuurt? Kijk op website van de Bouwmeesterbuurt, zie link rechter kolom.