ABVAKABO FNV

Mannen en vrouwen bijna gelijk

Het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen wordt steeds kleiner. Deze conclusie komt uit de Beloningsmonitor 2009/2010 van HR-dienstverlener ADP, adviesbureau Berenschot en Springer Uitgeverij.

Dat het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen kleiner wordt, is verheugend nieuws. Waardoor die ongelijkheid juist nu langzaam maar zeker wordt ingelopen, is Berenschot niet duidelijk. "Zeker naarmate de functie hoger wordt, wordt het onderscheid steeds kleiner. Als deze trend zo doorzet, zou het salarisverschil tussen de seksen binnen enkele jaren verdwenen moeten zijn."

2008
Uit de jaarlijkse Beloningsindex 2008 van adviesorganisatie Mercer en salarisadministrateur ADP, bleek al dat vrouwen in 2007 nog gemiddeld 18 procent minder verdienden dan hun mannelijke collega's in precies dezelfde functies. Vorig jaar was dat verschil teruggelopen naar 11,8 procent.

Er waren vorig jaar grote uitschieters te zien waarbij vrouwen een hogere salarisverhoging krijgen dan gemiddeld. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de vrouwelijk assistent-boekhouders. De vrouwelijk junior-consultant en de marketing-manager stonden in 2008 op de tweede en derde plaats van grootste loonstijgingen voor vrouwen. 06-11-2009