Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep beschoten hond

Wijchen, 06-11-2009 o De politie in Wijchen zoekt getuigen van het beschieten van een hond dinsdagavond in Wijchen. Een 29-jarige Wijchenaar liep tussen 19.00 uur en 19.15 uur met zijn hond naar de hondenuitlaatplaats tussen de Kraaijenberg en de Randweg-Noord. Opeens hoorde hij een 'schot' waarna zijn hond begon te janken. De man ging direct naar huis waar hij zag dat zijn viervoeter een schotwond in de rug had opgelopen.

De 29-jarige man is vervolgens weer teruggegaan naar de hondenuitlaatplaats en is daar de Randweg-Noord overgestoken. Hij zag een tweetal jongens uit het bos rennen, in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Eén van hen zou een langwerpig voorwerp bij zich hebben gedragen, dat leek op een luchtbuks. Een verdere zoektocht naar deze jongens leverde niets meer op.

Was u getuige?
De Wijchenaar waarschuwde vervolgens de politie. Agenten hebben de aangifte over de gewonde hond opgenomen. Tips die de politie verder kan helpen in het oplossen van deze zaak, zijn uiteraard welkom. Mensen die dinsdagavond rond de genoemde hondenuitlaatplaats iets bijzonders is opgevallen, of die aanslaan op de twee jongens worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Wijchen op telefoon 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 06-11-2009 14:43 | © Regio Gelderland-Zuid |