BOVAG

Eric Tak kandidaat-voorzitter

06 november 2009

Eric Tak, thans voorzitter van de Peugeot Dealervereniging, is door het bestuur van BOVAG Autodealers unaniem voorgedragen als kandidaat-voorzitter. Tak is daarmee de beoogde opvolger van Geert Vermeer die, na zeven jaar voorzitterschap, tijdens het BOVAG Dealercongres op 9 maart 2010 zijn functie neerlegt.

Het bestuur kiest met de kandidatuur van Eric Tak voor een voorzitter die door een brede staat van dienst de branche goed kent. Als oud-Peugeot-dealer, voorzitter van de Peugeot Dealervereniging in Nederland en bestuurslid van de Europese pendant daarvan, is hij goed bekend met de ontwikkelingen en de spelers in de autobranche. Tak is bovendien sinds september 2007 bestuurslid van BOVAG Autodealers en beheert de portefeuille Fiscaal en Juridisch.

De huidige voorzitter Geert Vermeer is verheugd over de voordracht: "Met Eric Tak krijgen onze leden een bedrijfskundig goed onderlegde frontman met een sterk gevoel voor eerlijke verhoudingen in de branche. Ik draag mijn taken met een gerust hart aan hem over." Vermeer is begin 2009 door het bestuur gevraagd een jaar langer aan te blijven, ondermeer vanwege de roerige marktontwikkelingen, maar ook om de nieuwe structuur binnen de BOVAG mee af te ronden.

De leden van BOVAG Autodealers kiezen de nieuwe voorzitter tijdens de Algemene Ledenvergadering begin 2010.