Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 6 november 2009


* GETUIGENOPROEP
De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident dat vrijdagavond
16 oktober op de Hoofdweg plaatsvond. Een 44-jarige Amsterdammer verliet omstreeks negen uur een pand aan de Hoofdweg nabij de op- en afrit van Rijksweg A16. Hij hoorde een aantal knallen. Toen hij ging kijken waar dit vandaan kwam zag hij een man staan en hoorde opnieuw een knal. De man ging er vervolgens vandoor en rende de Hoofdweg op. Op de plek waar de knallen vandaan kwamen werd na onderzoek een kogel aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval of naar mensen die de verdachte op de Hoofdweg hebben zien lopen. Signalement van de man is: hij is klein, licht getint en hij droeg een donkere jas met capuchon, die hij over zijn hoofd droeg. Heeft u informatie neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond, afdeling Opsporing Oost, onder telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.


* CONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM-OOST - De politie en een medewerker van de Rijksdienst voor Wegverkeer hebben in de nacht van dinsdag op woensdag op de Terbregseweg een controle op beroepsgoederenvervoer gehouden. Hierbij werd met name gelet op de rij- en rusttijden van vrachtwagenbestuurders maar ook naar de technische staat van de voertuigen. In totaal werden 21 voertuigen gecontroleerd, waarna 10 boeterapporten werden opgemaakt voor onder andere rijden zonder bestuurderskaart (geen urenregistratie mogelijk), niet voldoende rust en onjuiste tijdsaanduiding op de schijf. Vier bestuurders kregen een `bevel tot staken van de arbeid' en moesten alsnog 9 uur rust nemen. Ook zijn er drie bekeuringen uitgeschreven voor het voeren van te veel verlichting, het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. Tevens werden bij twee opleggers een technisch gebrek geconstateerd wat ter plaatse moest worden verholpen.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN NA BEROVING

ROTTERDAM - De politie heeft donderdag in de vroege ochtenduren een
24-jarige Rotterdammer gearresteerd kort na een beroving. Donderdagochtend 6 november, rond 5.15 uur, meldden twee vrouwen, een
18-jarige vrouw uit 's Gravenzande en een 19-jarige Rotterdamse, dat ze beroofd waren op de Burgemeester Meineszlaan. De vrouwen konden de agenten die op de melding afkwamen, de auto van een van de verdachten aanwijzen. Ze reden met de politie mee, omdat ze dachten dat de mannen nog in de buurt waren. Een paar minuten later zagen ze een van de verdachten lopen op het Virulyplein. De agenten hielden de 24-jarige Rotterdammer direct aan en brachten hem over naar het politiebureau.


* POLITIE ARRESTEERT DRONKEN BESTUURDER
MAASSLUIS - In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 november, rond 1.15 uur, controleerden agenten van district Waterweg-Noord op de Westlandsewe geen 34-jarige automobilist uit Maassluis op het gebruik van alcohol. De man had te diep in het glaasje gekeken (355 ugl). Dat is ruim anderhalf keer de toegestane hoeveelheid. De man werd aangehouden.


* VROUW GEWOND NA ONGELUK MET VUURWERK
BERGSCHENHOEK - Donderdagmiddag rond 14.15 uur kwam bij de politie een melding binnen over een vrouw die tijdens het aansteken van vuurwerk op de Bergsebosdreef gewond geraakt was. De vrouw bloedde hevig aan haar rechterhand, en zowel haar wijsvinger als haar middelvinger waren gewond. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.


* INBREKER OP HETERDAAD BETRAPT
VLAARDINGEN - Dankzij de oplettendheid van twee brandweermannen heeft de politie een man op heterdaad betrapt tijdens een inbraak. In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 november meldden twee brandweermannen dat bij een bouwmarkt aan de Gerard Burgerlaan vermoedelijk een inbreker binnen was. Tijdens hun avondwandeling zagen de brandweermannen iemand bij de kassa van de bouwmarkt staan. Toegesnelde politiemensen omsingelden het pand en een hondenman zocht binnen naar de verdachte. De 22-jarige man uit Roemenie werd aangetroffen en overgebracht naar het politiebureau.