Politie Haaglanden

Extra persbericht 6 november

Haaglanden, 06-11-2009

Verdachten overval beddenzaak in hechtenis
Den Haag De politie verwacht met de aanhouding van drie minderjarigen jongeren de overval op een beddenzaak aan Het Zicht te hebben opgelost. De politie kon de jongeren na een uitgebreid onderzoek het drietal in het eerste weekend van november aanhouden. In het regionale opsporingsprogamma op RtvWest werd de zaak onder de aandacht van het publiek gebracht. Het rechercheonderzoek en de binnengekomen tips naar aanleiding van de media-aandacht leidde uiteindelijk tot de identiteit van de drie verdachten.

Vrijdagavond 2 oktober om 17.00 uur werden de twee ondernemers (56 en 63 jaar) overvallen door twee gewapende mannen. Het duo nam onder bedreiging van een wapen een geldbedrag mee. Zij verdwenen destijds in onbekende richting.

De jongeren zijn inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris die de hechtenis van de verdachten met 14 dagen verlengde. De recherche verdenkt het drietal ook van openlijk geweld in een supermarkt aan de Hertenrade op donderdag 15 oktober.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof in de Haagse binnenstad. De inzittenden van een vermoedelijk donkerkleurige oud model Volkswagen Golf rukten donderdag 5 november om 18.35 uur, op het moment dat een 40-jarige vrouw de Nieuwe Molstraat nabij de hoek van de Wagenstraat overstak, de handtas van haar schouder. De vrouw kwam daarbij ten val en werd enige meters over straat meegesleurd, weaarna zij haar tas moest loslaten. De GGD vervoerde het slachtoffer met armletsel naar het ziekenhuis. De verwachting is dat de vrouw binnenkort aan haar arm moet worden geopereerd. Van de daders is geen signalement beschikbaar. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.