Senternovem

06-11-2009 | MWA-regeling behaalt 1.000 aanvragen!

Sinds 1 juli 2009 is de MWA-regeling van start gegaan als één van de crisismaatregelen van het kabinet. De regeling subsidieert het laten opstellen van een maatwerkadvies rapport, dat inzicht geeft in energiebesparende mogelijkheden voor uw woning. Daarnaast geeft het rapport aan wat deze maatregelen kosten en welke energiebesparingen gerealiseerd kunnen worden. Woningeigenaren komen in aanmerking voor een eenmalige subsidie van maximaal EUR 200,- als zij hun maatwerkadvies laten uitvoeren door een gecertificeerde adviseur.

Donderdag 15 oktober zijn de 1.000 aanvragen gehaald wat reden geeft voor een klein feestje. Om te zorgen dat zoveel mogelijk woningeigenaren gebruik kunnen maken van deze regeling, die bijdraagt aan een "groener" huis en kostenbesparing, willen wij u vragen woningeigenaren te informeren over de MWA-regeling. Voor 2009 is nog voldoende budget beschikbaar dus aarzel niet en kijk voor meer informatie én het aanvraagformulier
op www.senternovem.nl/maatwerkadvies. De regeling loopt tot 31 december 2010 (of eerder indien het budget is uitgeput. Er komt een subsidieteller op de site indien het subsidieplafond in zicht komt). In totaal kunnen circa 50.000 woningeigenaren een subsidie ontvangen voor een maatwerkadvies (tot en met 2010).