Gemeente Roermond

Gemeente plaatst afvalbakken voor hondenpoep

In de maand november worden in de hele gemeente Roermond meer dan 100 dispensers geplaatst. Dit zijn speciaal ontworpen afvalbakken voor hondenpoep. Aan de voorzijde van de dispenser zit een apart kastje waarin gratis zakjes zitten. Die kunnen hondenbezitters gebruiken voor het opruimen van hondenpoep. De volle zakjes kunnen vervolgens in de dispenser worden weggegooid. De dispensers worden 1x in de week geleegd en zakjes worden dan aangevuld. Indien de zakjes op zijn kan de servicelijn van de gemeente worden gebeld: (0475) 359 252.

In het kader van het hondenbeleid zijn er behalve de dispensers enkele hondenlosloopgebieden, hondenuitlaatstroken en -plaatsen bijgekomen, waarna een betere verdeling over Roermond ontstond. Met het plaatsen van de dispensers is een bedrag van 33.000,- gemoeid. Nog dit jaar wordt de informatie waar deze dispensers en uitlaatmogelijkheden zich bevinden via de gemeentelijke website toegankelijk gemaakt. Dan is het mogelijk op de plattegrond van Roermond te raadplegen waar in de directe omgeving een dergelijke voorziening aanwezig is.

Overlast van hondenpoep is voor veel burgers van Roermond, ondanks alle inspanningen op dit gebied, nog altijd een grote bron van ergernis. Het grote aantal reacties dat de gemeente ontvangt geeft aan dat dit onderwerp veel burgers bezighoudt. Onderdeel van het hondenbeleid zijn de voorzieningen voor het uitlaten van honden. Uitbreiding van voorzieningen is naast handhaving dan ook een belangrijk middel om de overlast terug te dringen.

Eerste publicatiedatum: 06-11-2009 Bijgewerkt: 06-11-2009