Reactie Rabo Vastgoedgroep op het boek 'De Vastgoedfraude'

06/11/2009 16:13

Rabo Vastgoedgroep

Het boek 'De Vastgoedfraude' bevestigt onze vermoedens hoe de fraude in het verleden heeft plaatsgevonden bij het onderdeel Bouwfonds Commercieel Vastgoedontwikkeling (Bouwfonds CVG). Het beeld van de malversaties die de journalisten van Het Financieele Dagblad beschrijven komt overeen met het beeld dat wij hebben van de frauduleuze praktijken op basis van ons eigen forensisch onderzoek.

De huidige Rabo Vastgoedgroep hanteert een sterk veranderde governance in de huidige organisatie, vergeleken met de oude structuur bij het toenmalige Bouwfonds. De hoofddirectie van Rabo Vastgoedgroep opereert op basis van collegiale verantwoordelijkheid; de hoofddirectie bestaat uit een voorzitter, een CFRO en de directievoorzitters van de divisies. Dit collectief bespreekt de risico's en rendementen van de investeringen en transacties die voorgesteld worden door de divisies, alvorens er een besluit wordt genomen. Grotere investeringen en transacties worden ook besproken met aandeelhouder Rabobank Nederland. Daarnaast zijn ook de bestaande gedragscodes geharmoniseerd, net als de compliance structuren binnen de groep. Met het toepassen van een herijkt Customer Due Diligence (CDD) beleid, wil Rabo Vastgoedgroep de integriteit van haar zakelijke relaties waarborgen.

Als marktleider wil Rabo Vastgoedgroep de norm zijn als het gaat om een transparante, integere en duurzame vastgoedsector.





http://www.rabovastgoedgroep.nl