Landelijke Vereniging voor Thuislozen (LVT) bestaat 25 jaar.

06/11/2009 16:15

Het Projektenburo

De Landelijke Vereniging voor Thuislozen (LVT) bestaat 25 jaar.

Ter gelegenheid hiervan organiseert de LVT een jubileumcongres en presenteert het een jubileumboekje.

Tegenwoordig zijn de inspraak en invloed van cliënten, waaronder dak- en thuislozen, wettelijk verankerd in het beleid van gemeentes en zorginstellingen. Maar wetten zijn één, uitvoering is iets anders. In het krachtenveld waar overheden, zorgverzekeraars en grootschalige zorginstellingen aan de touwtjes trekken, moeten cliënten heel hard werken om gehoord te worden, echt mee te mogen doen en daadwerkelijk invloed uit te oefenen.

De LVT, lokale belangenbehartigers en cliëntenraden doen er alles aan om hun stem te laten horen.

Maar wat doen overheden en zorginstellingen van hun kant om te zorgen dat er iets gebeurt met de wensen en inzichten van de cliënt. Hoe zorgen zij ervoor dat deze daadwerkelijk een prominente rol spelen bij beleidsbeslissingen en niet verdwijnen in een afweging-van-vele-belangen. Hoe garanderen zij dat dak- of thuislozen daadwerkelijk zeggenschap krijgen over hun eigen leven, ook tijdens de periode dat zij een beroep moeten doen op zorginstelling ?

Jubileumcongres:

Datum: 11 november,

Tijd: 11.30 - 16.30 uur,

Plaats: Mozes en Aaronkerk,

Waterlooplein 205,

1011 PG Amsterdam

Tijdens het Jubileumcongres zullen beleidsbepalers vanuit verschillende posities (ministerie van VWS, Federatie opvang, Gemeente Zwolle en zorginstelling Iriszorg) hun licht laten schijnen op belangenbehartiging vóór en dóór dak- en thuislozen. Beleidsbepalers spreken, dak- en thuislozen oordelen. Een driekoppig panel van 'referenten', bestaande uit (ex-)dak en thuislozen van verschillende leeftijd en achtergrond, zal reageren op datgene wat de professionele beleidsbepalers te vertellen hebben. Met vragen en commentaar.

Peter Faber, acteur, vertelt indringende verhalen, verband houdend met dak/ en thuisloosheid.

Publicatie:

In het jubileumboekje 'Krachtig Aanwezig' geeft LVT-voorzitter Jetty Alberts aan de hand van dagboekaantekeningen een inkijkje in de wereld van dak- en thuislozen. Via interviews met bestuurders en ondersteuners en via wapenfeiten en successen wordt de veelzijdige geschiedenis van de LVT geschetst. Redactie: Astrid van Unen en Stella Braam

Voor informatie:

Jetty Alberts, voorzitter LVT, telefoon: 06 13 743083

Rob Jezek, congresorganisator, telefoon 06 53 361783, projekt@xs4all.nl

Websites:

www.25jaarlvt.nl

www.thuisloos.nl

www.mozeshuis.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.25jaarlvt.nl