Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 06-11-2009

Politie houdt man aan na poging zware mishandeling

ROOSENDAAL: Een 20-jarige man uit Roosendaal werd vrijdag rond 03.15 uur aangesproken in de Molenstraat door een bekende van hem. De bekende wilde hem apparatuur verkopen, maar de 20-jarige man vertelde hier geen behoefte aan te hebben. Toen hij niets wilde kopen werd de man agressief en probeerde hem met een schroevendraaier te steken. De man de steken ontwijken, maar zijn jas raakte beschadigd. De politie nam aangifte op van poging tot zware mishandeling.
De politie hield een 33-jarige man uit Roosendaal aan in de
Dunantstraat. De man had zich hier op een parkeerplaats verstopt in de struiken. Diensthond Buddy had hem in de smiezen en vond hem. Omdat de man erg recalcitrant reageerde bij zijn aanhouding werd hij gebeten door de politiehond. Hij hield hieraan nagenoeg geen letsel over. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bestuurders onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield vrijdag om 03.10 uur een 35-jarige man uit Sint Philipsland aan voor rijden onder invloed. Het voertuig waarin de man reed had een kapotte koplamp en de bestuurder werd staande gehouden. Hij rook naar alcohol en bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Omdat hij de analyse niet voltooide kreeg de man een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs zal worden ingevorderd. Omdat de man geen origineel
rijbewijs bij zich had zal dit later moeten worden ingeleverd.

Om 22.30 uur werd een automobilist aangehouden op de Ruytershoveweg. De 39-jarige man uit Bergen op Zoom bleek teveel te hebben gedronken en is aangehouden. Hij moest mee naar het politiebureau en blies hier 660 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Beide verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld met een
proces-verbaal.

Minderjarige aangehouden na aantreffen boksbeugel

HALSTEREN: Donderdag werd tijdens een controle op de N259 een
boksbeugel gevonden in een auto. De politie hield de bestuurder om 18.15 uur staande. Bij aanspreken van de bestuurder rook de politie een henneplucht. Bij onderzoek aan de kleding van de bijrijder werd een boksbeugel aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. Ook werd een zakje met enkele grammen hennep in beslag genomen. De 17-jarige jonge is aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt dossier opgemaakt van het feit.

Aanhouding na ontdekken hennepkwekerij

DINTELOORD: Donderdag trof de politie een hennepkwekerij aan in een woning aan de Schaepmansstraat. Op de zolder van de woning werden 45 hennepplanten aangetroffen. Deze planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen ter onderzoek en vernietiging. De 34-jarige bewoner van het pand is aangehouden en verhoord. Hij verklaarde de hennepkwekerij te hebben opgezet in verband met geldproblemen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie ontmanteld twee hennepkwekerijen

BERGEN OP ZOOM/OSSENDRECHT: De politie van het team Bergen -
Woensdrecht rolde donderdag twee hennepkwekerijen op.
In een woning aan de Heiningen te Bergen op Zoom werd een onlangs geoogste hennepkwekerij aangetroffen. In de ruimte werden nog wel restanten van de planten en enkele henneptoppen aangetroffen. De bewoners van de woning zijn verhoord en tegen hen zal prcoes-verbaal worden opgemaakt. De aanwezige kweekapparatuur is in beslag genomen voor vernietiging. De stroom die was gebruikt voor het kweken was buiten de meter om afgenomen. Het energiebedrijf heeft de stroom naar het pand afgesloten. De bewoners kunnen weer aangesloten worden als de door hen verbruikte stroom wordt vergoed en zij een opgelegde boete betalen. Het bedrag loopt in veel gevallen op tot duizenden euro's. Van het energiebedrijf zal aangifte worden opgenomen.

In een woning aan het Geleg te Ossendrecht werden in twee kweekruimtes in totaal 207 hennepplanten aangetroffen. Ook hier was er sprake van diefstal van elektriciteit.
In de woning werd niemand aangetroffen. De hennepkwekerij is
ontmanteld. De hennepplanten en de benodigde kweekapparatuur zijn in beslag genomen voor vernietiging. De eigenaar van de kwekerij zal later worden verhoord.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 06-11-2009 16:09 | © Regio Midden en West Brabant |