Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 06-11-2009

Man aangehouden voor zware mishandeling vriendin

BREDA: De politie hield donderdag een 23-jarige man uit Breda aan voor huiselijk geweld. Omstreeks 20.30 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er in de wijk Princenhage een vrouw met een mes rondliep. De vrouw zou een bebloed gezicht hebben.
De politie ging ter plaatse en zette hierbij een diensthond is. Men trof een 20-jarige vrouw uit Breda aan. Ze had een flinke hoofdwond en een bloedneus.
De 23-jarige man kon worden aangehouden in de woning van het stel. De vrouw is door ambulancepersoneel onderzocht en naar het ziekenhuis vervoerd. Hier bleek ze, naast de hoofdwond, ook een gebroken neus, mogelijk een gebroken oogkas en talloze blauwe plekken en striemen te hebben. De vrouw verklaarde in haar aangifte tegenover de politie dat ze tijdens een relationeel conflict door haar vriend was aangevallen en was geslagen met onder andere een ijzeren staaf. Ook had hij haar bedreigd met een mes en haar met haar hoofd tegen meubilair geslagen. Ze verklaarde zichzelf te hebben verdedigd door terug te slaan. De man bleek onder invloed van drugs te verkeren. De man is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat er over en weer was geslagen.

Geen aanhoudingen in horecanacht

BREDA: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag geen aanhoudingen verricht in het centrum. Er zijn drie bekeuringen uitgedeeld. Een voor verkeerd parkeren, een voor niet handsfree bellen en een voor baldadigheid.

35 bekeuringen tijdens bromfietscontrole

BREDA: De politie hield donderdag tussen 14.30 uur en 22.30 uur een bromfietscontrole op de Oude Veste en de Nieuwe Prinsenkade. In totaal zijn 76 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er zijn in totaal 35 bekeuring uitgeschreven.
13 x overschrijden van de constructiesnelheid

1 x niet dragen van een helm

2 x niet tonen van rijbewijs op eerste vordering
2 x niet in bezit van een rijbewijs
15x niet voeren van verlichting op een fiets

1 x niet voeren van verlichting op een bromfiets

1 x toonbriefje in verband met verkeerde bevestiging kentekenplaatje

Politie houdt meerdere acties in teamgebied Breda-Noord

BREDA: De politie hield donderdag tussen 16.00 uur en 24.00 uur diverse controles in het teamgebied Breda-Noord. Hierbij werden onder andere een aantal bewoners van het gebied bezocht die al langere tijd bekeuringen open hadden staan. Men inde zo'n 1600,- aan boetes. Ook is er in en om het winkelcentrum Hoge Vught gecontroleerd. Hierbij werd een bromfiets in beslag genomen voor nader onderzoek.
In de wijk Muizenberg werd in de avonduren gecontroleerd op in- en uitgaand verkeer. Deze actie is vooral preventief. In de donkere dagen stijgen de cijfers van woning-, bedrijfs-, en auto-inbraken. Deze preventieve controles zijn gericht op het terugdringen van deze cijfers.
Bij deze controle zijn geen bekeuringen uitgeschreven. Omwonenden reageerden positief.
Tijdens een rijdende verkeerscontrole zijn 10 bekeuringen
uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, het niet voeren van verlichting, foutief parkeren en het negeren van rood licht.

Man aangehouden voor mishandeling ex

BAVEL: De politie hield donderdagmiddag een 41-jarige man uit Breda aan. De man meldde zich op het politiebureau Blauwe Kei. De man wordt ervan verdacht zijn 44-jarige ex te hebben mishandeld. De vrouw deed onlangs aangifte tegen de man. Ze verklaarde in de aangifte al ruim 3 jaar structureel door hem te zijn mishandeld. Hierbij zou de man haar onder andere hebben geslagen, geschopt en de keel hebben
dichtgeknepen. De vrouw had de man inmiddels verlaten.
De man is in verzekering gesteld. Hij betuigde tijdens verhoor zijn spijt.

Politie neemt aangifte op van openbare schennis

BREDA: Op donderdagavond fietsten twee 15-jarige Bredase meisjes over de Paul Windhausenweg. Plotseling kwam er een man uit de bosjes, die zich aan het bevredigen was. De man droeg enkel een jas. De meisjes begonnen te gillen en gingen er vandoor. Van de meisjes is aangifte opgenomen van openbare schennis.

Vrouw beroofd van tas

BREDA: Een 23-jarige Bredase is donderdagavond in de Adriaan van Bergenstraat van haar tas beroofd. De vrouw werd rond 21.00 uur door een onbekende man van haar tas beroofd. De tas werd van haar schouder getrokken. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

'Explosief' blijkt gasfles

BREDA: De politie kreeg vrijdag om 08.30 uur melding dat er een projectiel zou liggen bij de Salesdreefbrug. Het explosief zou onder de brug aan de waterkant liggen. Bomverkenners van de politie stelden bij arriveren van dat het niet om een explosief, maar om een ouder gasfles ging. De melder zou de gasfles opruimen, zodat niet meer passanten het ding voor een explosief zouden aanzien.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 06-11-2009 16:14 | © Regio Midden en West Brabant |