Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 06-11-2009

Hulpvaardig stel beroofd van tas, politie arresteert vermoedelijke daders

WASPIK: Donderdagavond zijn op de afrit van rijksweg A-59 bij Waspik een 62-jarige man uit Deventer en zijn 45-jarige vriendin uit de Bilt omdat ze dachten dat een medeweggebruiker hulp nodig had, beroofd. Een van de daders griste de tas van de bijrijdster van haar schoot en nam deze mee. De politie kon, dankzij het door de slachtoffers genoteerde kenteken van de vluchtauto van de daders, drie aanhoudingen
verrichten. Het gaat om de eigenaar van de auto en de twee
vermoedelijke dieven, een 27-jarige man uit Drunen en twee mannen uit Sprang-Capelle (26 en 46 jaar). Het trio is in verzekering gesteld.

Het stel was door de wegwerkzaamheden verkeerd gereden en nam daarom een afslag om te keren. Ze zagen dat er een auto achter hen met groot licht seinde. Ze brachten hun bestelauto tot stilstand omdat ze dachten dat die bestuurder hulp nodig had. Achter hen stopte de auto die met het licht had geknipperd. De bijrijder van die auto stapte uit en liep naar de auto van de aangevers. De bijrijdster van die auto draaide haar raam open. De dief vroeg haar de weg en pakte vervolgens onverwachts haar schoudertas. Hierna rende hij terug naar de auto waaruit hij gekomen was. Vervolgens reed deze auto met hoge snelheid weg. Aan de hand van het kenteken kwam de politie op het spoor van de vermoedelijke daders. Deze zijn vannacht aangehouden.

350 euro boete voor beledigen parkeercontroleur

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdagmiddag op het Alexander
Fleminghof op aanwijzing van een parkeercontroleur een 24-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake belediging.

De verdachte was in discussie gegaan met de opsporingsambtenaar omdat hij een parkeerbon had gekregen. Hij moest naar eigen zeggen even wat spullen pakken. Hij had zijn bestelbus half op het trottoir
geparkeerd en had ook geen parkeervergunning achter zijn voorruit. De parkeercontroleur had de eigenaar van de auto al vaker op gewezen dat deze zijn auto niet op het trottoir mocht parkeren. De 24-jarige Oosterhouter ging over op het beledigen van de parkeerwachter, waarna hij door hem werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is aan het bureau gehoord. Hij ontkende de belediging te hebben geuit. Hij heeft van de politieparketsecretaris een
boetevoorstel van 350 euro gekregen.

Drie arrestaties na winkeldiefstal in Made

MADE: Vanmorgen werd omstreeks 11.55 uur een winkeldiefstal gemeld vanuit een supermarkt aan de Nieuwstraat. Ter plaatse bleken vier mannen de winkel binnen gekomen te zijn. Hoewel de mannen één voor één binnen kwamen, ontstond al snel bij de medewerkers het gevoel dat het viertal bij elkaar hoorde. Er werd gezien dat er voor naar later bleek 85 euro aan levensmiddelen in twee rugzakken gestopt werden en niet werden afgerekend. Buiten werden uiteindelijk, na een zoekactie in de omgeving, met hulp van medewerkers van de winkel, burgers en een agent in vrije tijd, drie van de vier verdachten aangehouden. Het gaat om Litouwers van 21, 21 en 23 jaar. De verdachten zijn ingesloten. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte die met de auto gevlucht is.

Politie onderzoekt inbraak in winkel, tankshop en kantoor

MADE: Vannacht is ingebroken in een winkel op de Marktstraat. De sleutelhouder was na een

alarmmelding ter plaatse gegaan. Hij zag dat er ingebroken was. Het slot van de voordeur was geforceerd. Er zijn sigaretten en krasloten gestolen.

TERHEIJDEN: Vannacht is ook ingebroken in een tankstation aan de Zeggelaan. De daders hebben een gat in het dak gemaakt. De inbrekers hebben sigaretten buit gemaakt.

SPRANG CAPELLE: Vanmorgen werd een inbraak gemeld in een kantoor aan de Heistraat. De dieven hebben een raam ingeslagen. Er zijn laptops gestolen.

Bromfietscontrole in Gilze en Dongen

GILZE / DONGEN: De politie heeft vrijdagmorgen een bromfiets controle gehouden op de Aalstraat in Gilze en op het Wilhelminaplein en de Kanaaldijk Noord in Dongen. Er werden vijftien bromfietsen
gecontroleerd. Er werden vijf bekeuringen uitgedeeld.

Geconstateerde overtredingen:

-2x overschrijding max. constructie snelheid waarbij de hoogst gemeten 74 km/h

-1x rijden zonder valhelm

-1x niet aanwezig kenteken

-1x rijden zonder rijbewijs

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-11-2009 16:14 | © Regio Midden en West Brabant |