Ministerraad


Benoeming directeur-generaal Wonen, Wijken en Integratie bij het ministerie van VROM

Persbericht | 06-11-2009

De ministerraad heeft besloten de heer drs. M.M. (Mark) Frequin voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Wonen, Wijken en Integratie bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie. De benoeming gaat in op 1 januari 2010.

Mark Frequin (1953) is sinds 2006 directeur-generaal Energie en Telecom bij het ministerie van Economische Zaken. Daarvoor was hij directeur-generaal Telecommunicatie en Post bij hetzelfde ministerie. Eerder was hij directeur-generaal bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Justitie en vervulde hij een aantal directeursfuncties bij het ministerie van OCW. Hij studeerde aan de Universiteit van Groningen planologie/geografie.

De benoeming van de heer Frequin is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.